Voetganger gewond na aanrijding

Geplaatst op 5 december 2008, om 15:59 uur

LOCHEM – Op donderdagmiddag 4 december raakte een 29-jarige voetganger zonder vaste woon- of verblijfplaats licht gewond na een aanrijding met een 67-jarige automobiliste uit Lochem.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De automobiliste reed rond 16:45 uur over de Prins Bernardweg, komende uit de richting van de Noorderbleek in Lochem. Op het zebrapad van de Prins Bernardweg zag zij mede door het slechte weer en de duisternis de 29-jarige voetganger over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De voetganger liep enkele schaafwonden op.

Illegaal vuurwerk aangetroffen

ZUTPHEN – De politie heeft donderdag 4 december in een woning in Zutphen illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Het vuurwerk wordt vernietigd.

In de woning werden twee dozen met in totaal 19 mortiergranaten aangetroffen. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen en de 29-jarige eigenaar van de woning aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tanken zonder te betalen

TWELLO – De politie heeft donderdag 4 december een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het tanken zonder te betalen. De man wordt ervan verdacht deze week, en vorige maand, in totaal drie keer zonder te betalen te hebben getankt in de gemeente Voorst.

De man is donderdag 4 december gezien toen hij rond 10:30 uur wegreed zonder te betalen bij een benzinestation aan de Rijksstraatweg in Twello. Rond het middaguur is hij, met behulp van de omschrijving van de desbetreffende auto, door politieagenten in de omgeving aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder zwaar gewond na botsing

LIEVELDE – Op donderdagmiddag 4 december raakte een 38-jarige scooterrijder uit Lichtenvoorde zwaar gewond na een botsing op de kruising Lievelderweg / De Stegge in Lievelde.

Een 82-jarige automobilist uit Groenlo reed rond 13:40 uur over de Lieverlderweg, komende uit de richting van Lievelde. Op het kruispunt Lievelderweg / De Stegge verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende scooterrijder uit Lichtenvoorde. Hierdoor ontstond een botsing. De scooterrijder is met inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Partij vuurwerk aangetroffen

EPE – De politie heeft donderdag 4 december een partij vuurwerk aangetroffen in een kofferbak van een auto. De eigenaar, een 43-jarige man uit Heerde, werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Omstreeks 17:30 uur werd de man gecontroleerd op de Kweekweg in Epe. Er bleek een grote partij vuurwerk in zijn kofferbak aanwezig. Hierop werd de man meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De woning van de man werd doorzocht waarop er meer vuurwerk werd aangetroffen. In totaal vond de politie 10 dozen vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen er wordt vernietigd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.