Voetganger gewond

Geplaatst op 25 december 2008, om 15:51 uur

ZUTPHEN – Een 17-jarige jongen uit Zutphen raakte woensdag gewond op de Gerard Doustraat in Zutphen. Hij moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld.

De jongen stak rond 22.00 uur plotseling de weg op. Een 36-jarige automobilist uit Zutphen kon de jongen niet meer ontwijken, een aanrijding was het gevolg. De jongen werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Drie aanhoudingen

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 25 december twee vrouwen (23 en 28 jaar) en één 21-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie is nog op zoek naar een tweede man.

De mishandeling vond plaats op de Beukerstraat in Zutphen rond 02.30 uur. De verdachten zouden twee mannen (één van 20 jaar en leeftijd van de andere niet bekend) na een korte woordenwisseling hebben belaagd en mishandeld. De mannen raakten lichtgewond.

De politie is nog op zoek naar één man. Deze man, met een kaal hoofd, zou ook aan de mishandeling hebben deelgenomen. De vier waren in gezelschap van twee zwarte honden. Getuigen die informatie hebben over deze mishandeling kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Politie roept inwoners op goed af te sluiten

DOETINCHEM – De politie in Doetinchem roept inwoners op de komende tijd extra alert te zijn op het goed afsluiten van hun huizen. Deze oproep volgt na een reeks van inbraken in Doetichem in de afgelopen tijd. Ook vraagt de politie direct verdachte situaties te melden op telefoonnummer 0900 8844.

In de afgelopen maand werd er zo’n dertig keer ingebroken in Doetinchem, vooral in de wijk Noord. De inbraken vinden meestal plaats tussen 17.00 en 22.00 uur door middel van insluiping. De politie adviseert mensen dan ook om altijd ramen en deuren goed te sluiten, ook als je maar even weg bent. Ook is het raadzaam buren te vragen een oogje in het zeil te houden als men langere tijd afwezig is.

Daarnaast doet de politie een dringend beroep op een ieder om bij verdachte situaties direct de politie te bellen op 0900 8844. Het hoeft hierbij niet alleen maar te gaan om een verdacht persoon in een auto maar ook om iemand die zich te voet of op de fiets verplaatst. Alle informatie, hoe klein of onbelangrijk het wellicht lijkt, kan belangrijk zijn. De politie heeft extra mensen in dienst om met deze meldingen aan de slag te gaan.

Kerstboom gemeentehuis vernield

WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk heeft aangifte gedaan van vernieling van de verlichting van de kerstboom voor het gemeentehuis aan de Mw Kuipers Rietbergplein in Winterswijk.

De vernieling is gepleegd tussen maandag 22 december 17.00 uur en dinsdag 23 december 09.00 uur. De verlichting van de kerstboom werd met grof geweld uit de kerstboom gerukt en op de grond kapot getrapt. Ook enkele takken van de kerstboom werden hierdoor vernield.

Getuigen worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900 8844.

Aanrijding onder invloed

DOETINCHEM – Een 61-jarige man uit Zelhem is woensdag 24 december aangehouden wegens het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. De man bleek 1,54 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

De man reed omstreeks 15.40 uur over de Wassinkbrinkweg in Doetinchem, komend vanuit de richting Kruisberg, en botste tegen de auto van een tegemoetkomende automobilist, een 40-jarige man uit Zelhem. Niemand raakte gewond. In het kader van ‘Botsen is Blazen’ werd een alcoholcontrole uitgevoerd. De 61-jarige man bleek onder invloed en werd aangehouden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,54 geconstateerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.