Vrouw ernstig gewond na aanrijding op zebra

Geplaatst op 3 december 2008, om 10:23 uur

EERBEEK – De politie zoekt getuigen van een aanrijding die dinsdagochtend 2 december op de Loenenseweg/Bernstein in Eerbeek plaats vond. Een 64-jarige Eerbeekse raakte hierbij ernstig gewond.

De aanrijding vond omstreeks 08.25 uur op het zebrapad plaats. Een 24-jarige Eerbeekse kwam met haar auto vanaf de Bernstein en reed richting de Loenenseweg. Daar wilde ze linksaf slaan richting het centrum. Op het laatste moment zag zij een vrouw bij het zebrapad oversteken. Een aanrijding was het gevolg en de vrouw werd door passanten opgevangen. Een gealarmeerde ambulance bracht de vrouw met hoofdletsel naar het Apeldoornse ziekenhuis waar zij werd opgenomen. Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer als voetganger of als fietsster gebruik maakte van de zebra; reden voor een oproep aan getuigen. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.

Hond overleden bij aanrijding

VOORST – Bij een aanrijding op de Rijksstraatweg in Voorst is dinsdagochtend 2 december een jonge hond overleden.

Het dier was even voor 08.00 uur uitgebroken en de weg opgelopen. Een 54-jarige Apeldoornse automobilist kon het dier niet meer ontwijken. De eigenaar van de hond en de automobilist hebben samen de schadepapieren ingevuld.

Automobiliste botst tegen wegafzetting

WILP – Een 76-jarige automobiliste uit Twello is dinsdagavond 2 december met haar auto tegen een wegafzetting gebotst. Haar auto werd zwaar beschadigd weggesleept.

De aanrijding gebeurde omstreeks 19.10 uur op de Fliertweg. De vrouw verklaarde een black out te hebben gehad waardoor ze eerst tegen een wegafzetting botste en vervolgens tegen een lantaarnpaal. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Fietsertje (9) gewond na aanrijding in Brummen

BRUMMEN – Een 9-jarig jongetje uit Brummen is dinsdagmiddag 2 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Kerkstraat in Brummen.

Het kind reed omstreeks 12.15 uur met z’n fiets vanaf de stoep de rijbaan op. Een 67-jarige automobilist uit Brummen kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer liep vermoedelijk een beenfractuur op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar opgenomen.

Politie blijft waarschuwt voor zakkenrollers

TWELLO – Dinsdagmiddag 2 december is weer een inwoonster van Twello het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Er werd direct geld van haar rekening gepind.

Een 84-jarige vrouw had rond 15.20 uur boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Dorpsstraat. Buiten werd zij aangesproken door een man, vermoedelijk uit Oost-Europa, die geld wilde wisselen. Hierbij tastte hij ook in haar portemonnee. Thuis gekomen had zij toch een vreemd gevoel over het gebeurde. Ze ontdekte dat haar pinpas was verdwenen en toen ze de rekening liet blokkeren, was er al geld van haar rekening gepind. De pincode is vermoedelijk in de winkel afgekeken door een medeplichtige. Het slachtoffer heft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie blijft waarschuwen voor allerlei vormen van zakkenrollerij. Tips om te voorkomen dat je slachtoffer van zakkerrollers wordt, staan op www.politie.nl