Auto’s in de sloot na aanrijding

Geplaatst op 23 januari 2009, om 16:29 uur

regio-politieVORDEN – Op het kruispunt van de Hengeloseweg en de Hilverinkweg in Vorden zijn twee personenauto’s in botsing gekomen waarbij beide auto’s in een sloot beland zijn. Het ongeval gebeurde donderdagmiddag 22 januari omstreeks 15.00 uur.

Een 75-jarige man uit Vorden kwam uit de richting van de Hilverinkweg en wilde het kruispunt oversteken in de richting van de Deldenseweg. Hierbij zag hij een auto uit de richting van Hengelo over het hoofd en verleende geen voorrang. De Vordenaar kwam in de berm tot stilstand, de andere auto, bestuurd door een 25-jarige plaatsgenote, botste tegen een paal en belandde in de greppel. In deze auto zat ook een peuter. Niemand raakte gewond.

Politie onderzoekt ongeval

WIJNBERGEN – De politie onderzoekt een ongeval waarbij op zondag 18 januari op de Koppelweg in Wijnbergen de passagier van een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Braamt gewond raakte. De jongeman moest uitwijken voor een grijze bestelbus en de politie zoekt contact met deze bestuurder en eventuele getuigen.

De bestelbus kwam omstreeks 13.30 uur uit de richting van de Langeboomstraat en gebruikte nogal veel ruimte van de weg. Hierdoor moest de bromfiets uitwijken en belandde in de berm.
De bestuurder liep schade aan zijn bromfiets, mobiele telefoon en kleding op. Zijn 18-jarige bijrijder liep nekklachten op. De bestuurder van de bestelbus heeft zijn identiteit niet bekend gemaakt. De politie vraagt of deze man zich wil melden. Mensen die het ongeval gezien hebben, kunnen zich ook melden via 0800-8844.

Politie zoekt gedupeerde fietseigenaren

BRUMMEN – Naar aanleiding van vernielingen bij het NS-station in Brummen heeft de politie meerdere jongeren aangehouden en verhoord. De vernielingen vonden in de nacht van zaterdag op zondag 11 januari plaats en de politie zoekt nog contact met gedupeerde fietseigenaren.

De vernielingen aan een kaartjesautomaat en enkele tientallen fietsen vonden ’s nachts rond 03.50 uur plaats. Diezelfde nacht werden enkele jongeren aangehouden en in de daarop volgende dagen zette de politie het onderzoek voort.

De politie heeft inmiddels tien jongeren, waarvan twee meerderjarig, verhoord in verband met de vernielingen. Alle jongeren zijn afkomstig uit de gemeente Brummen. Uit het onderzoek is gebleken dat er meerdere fietsen zijn vernield. Er zijn slechts enkele aangiften bij de politie binnengekomen. De politie roept gedupeerde eigenaren op om aangifte te doen en contact op te nemen via 0900 – 8844. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewond na aanrijding

ZUTPHEN – Op donderdagmiddag 22 januari is een 71-jarige fietser uit Lochem gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:15 uur. De fietser reed over fietspad naast de Verlengde Ooyerhoekseweg en kwam vanuit de richting van het Spittaal. Op de T-splitsing Verlengde Ooyerhoekseweg/Gelderhorst stak de fietser de weg over en zag de van links naderende automobilist over het hoofd. De fietser botste tegen de aanhangwagen van de 50-jarige automobilist uit Zutphen. De man kwam ten val en raakte gewond. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden na diefstal uit woning

ZUTPHEN – De politie heeft vrijdagmorgen 23 januari een 33-jarige man uit Zutphen aangehouden voor diefstal uit een woning.

De diefstal, het ging om een laptop, had op donderdagmiddag 22 januari plaatsgevonden in een woning aan de Emmerikseweg in Zutphen. Later werd de identiteit van de verdachte bekend en kon hij worden aangehouden.  De verdachte is in verzekering gesteld.

Bedrijfsinbraak

ZUTPHEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 23 januari is er ingebroken in een restaurant aan de Warnsveldseweg in Zutphen. Er is niets weggenomen.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Man gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 22-jarige man uit Apeldoorn raakte donderdag 22 januari gewond nadat hij op de kruising Schoutenveld/ Heemradenlaan in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Eerbeek.

De 53-jarige vrouw reed omstreeks 18:55 uur over het Schoutenveld en zag de fietser, die op de kruising met de Heemradenlaan reed, over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 22-jarige fietser een hoofdwond opliep. De man moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Bromfietser gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 37-jarige bromfietser uit Apeldoorn raakte in de nacht van donderdag op vrijdag 23 januari gewond nadat hij op de Voorwaarts in Apeldoorn in aanrijding kwam met een 21-jarige automobilist eveneens uit Apeldoorn.

De automobilist reed omstreeks 00:40 uur over de Voorwaarts en week op een gegeven moment uit om een bord op de weg te ontwijken. Om dat moment kwam de 37-jarige bromfietser uit tegengestelde richting hem tegemoet rijden. De automobilist kon de bromfietser niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser raakte hierbij gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep diverse verwondingen op. Agenten roken een alcohollucht bij het slachtoffer waarop door een GGD- arts bloed van hem werd afgenomen. De uitslag is over enkele dagen bekend. Daarnaast bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.