Buizerd aangereden

Geplaatst op 13 januari 2009, om 09:51 uur

ZUTPHEN – Een oplettende automobilist heeft zich maandagochtend 12 januari over het lot van een aangereden buizerd ontfermd. De dierenambulance haalde de vogel op.

De automobilist trof de gewonde roofvogel op de Den Elterweg in Zutphen aan en stopte. Hij belde de dierenambulance en die haalde het dier op. Het bleek een vleugel te hebben gebroken.

Kentekenplaten gestolen

BRUMMEN – Een automobilist aan de Wimme in Brummen heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn kentekenplaten.

De man had het zelf nog niet ontdekt maar werd onderweg op het ontbreken van een kentekenplaat gewezen. Het bleek dat beide kentekenplaten met het kenteken 59-ZP-FB in het weekend waren gestolen.

Man kan boete niet betalen

WARNSVELD – Een 29-jarige automobilist uit Zutphen is maandag 12 januari aangehouden nadat hij een openstaande boete niet kon betalen.

Surveillerende agenten zagen de man met een passagier in de auto over de Rijksstraatweg in Warnsveld rijden. Beiden droegen geen gordel en de agenten keerden hun auto en lieten de bestuurder stoppen. Bij het uitschrijven van de boete en de daarbij horende controle bleek de bestuurder nog ruin 500 euro aan openstaande boetes te moeten betalen. Dit kon hij niet, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau vond hij iemand bereid om een deel van de boete te betalen, maar dit was nog niet genoeg. Hij is ingesloten om twee dagen uit te zitten.

Vernielingen aan school

LOCHEM – In de kerstvakantie hebben onbekenden vernielingen gepleegd aan een school aan de Vennegottte aan Pearsonlaan in Lochem. De politie vraagt mensen die hier meer over weten, contact op te nemen met 0900 – 8844.

In de vakantieperiode hebben onbekende graffiti op de school aan gebracht en een regenpijp vernield. Namens de school is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in. Informatie van getuigen/buurtbewoners blijft daarbij altijd van belang. Een belletje is dan ook zeer welkom.

Autobanden lek gestoken

ZUTPHEN – Een bewoner van het Stokebrand in Zutphen heeft aangifte gedaan van vernieling van twee van zijn autobanden. Het is niet de eerste keer.

Maandagochtend 12 januari ontdekte een bewoner van het Stokebrand dat men twee banden van zijn auto lek had gestoken. Een aantal weken geleden was dit ook gebeurd. De politie stelt een onderzoek in en adviseert mensen om altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl.

Meisje geconfronteerd met schennispleger

EXEL – De politie zoekt getuigen van een schennispleging die maandag 12 januari rond 16.25 uur plaats vond op de Oude Lochemseweg in Exel.

Een tienermeisje fietste over de Lage Lochemseweg tichting Exel. Zij passeerde een auto die in de berm stond en werd door de daarin zittende bestuurder aangesproken. Omdat ze niet goed hoorde wat hij vroeg, keerde zij haar fiets. Toen ze bij de auto kwam, zag ze dat de man met ontbloot onderlijf in de auto zat. Ze is direct weggefietst en waarschuwde via het thuisfront de politie. De bestuurder reed ook direct weg richting Ampsen/Lochem. De politie vraagt getuigen die op bedoelde route hebben gereden en meer duidelijkheid kunnen geven over een donkerkleurige auto en de bestuurder. Mogelijk heeft hij daar langere tijd gestaan. Men kan bellen met 0900 – 8844.

Duo aangehouden in leegstaande woning

TWELLO – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 13 januari twee personen aangehouden die zich in een tijdelijk leegstaande woning in Twello ophielden.

De politie kreeg rond 02.15 uur een melding dat er zich mensen in een tijdelijk leegstaande woning ophielden. Ter plaatse werden twee fietsen aangetroffen en bij het betreden van de woning door agenten kwamen er twee personen de woning uit. Zij werden door andere agenten opgevangen. Het ging om een jongeman en een jonge vrouw. Ze hadden geen duidelijke verklaring voor hun verblijf in de woning. De jongeman bleek een 24-jarige Deventenaar, de vrouw wilde haar naam niet opgeven. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.