Duo met inbrekerswerktuigen aangehouden - GelreNieuws.nl

Duo met inbrekerswerktuigen aangehouden

Geplaatst op 26 januari 2009, om 16:40 uur

politieautoJOPPE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen uit Almere aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

Agenten zagen omstreeks 01:10 uur een personenauto rijden op de Joppelaan. Tijdens de  controle bleken de 31-jarige bestuurder en zijn 34-jarige bijrijder in het bezit te zijn van diverse inbrekerswerktuigen, zoals schroevendraaiers en een breekijzer. Hiervoor hadden ze geen duidelijke verklaring. Daarnaast bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten.

Onder invloed zonder rijbewijs achter stuur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 48-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd op de Loolaan in Apeldoorn gecontroleerd en bleek ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Omstreeks 02:10 uur werd de man op de Loolaan gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,1. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs en opgeven valse naam

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 39-jarige man uit Deventer op de Burg. Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

De man werd omstreeks 00:45 uur gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en gaf diverse keren een valse naam op. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Rijbewijs en auto kwijt

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 35-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd op de Verkeersweg in Harderwijk gecontroleerd.

Omstreeks 02:10 uur controleerde de politie de 35-jarige man. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 1,3. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De man bleek al een paar maal eerder te zijn betrapt op het rijden onder invloed. Daarop werd de auto van de man voorlopig in beslag genomen.

Auto op de kop in de sloot

WEZEP – Op zondagmiddag belandde een auto op de Zuiderzeestraatweg in Wezep op de kop in de sloot. De 35-jarige bestuurder uit Zwolle werd door een ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kreeg omstreeks 15:20 uur de melding dat er een auto op de kop lag. De automobilist is vermoedelijk vanuit Wezep gekomen en links van de weg op de kop in de sloot beland. De man kon zich niets meer herinneren van het ongeval en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com