Politie controleert op N346 - GelreNieuws.nl

Politie controleert op N346

Geplaatst op 22 januari 2009, om 17:41 uur

WARNSVELD/LOCHEM – De politie gaat de komende tijd intensief controleren op de N346 tussen Warnsveld en Lochem. De eerste controle staat voor vrijdag (morgen) gepland. Zo laat de politie weten.

Er geldt vanwege het slechte wegdek een snelheidsbeperking van 50 km/h (ook op de parallelweg), en een inhaalverbod. De politie zal de komende tijd controleren op naleving van de snelheidsbeperking en het inhaalverbod.

Onder invloed achter stuur

VOORST – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 22 januari een 40-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond middernacht staande gehouden op de Hezeweg. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,5 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Ook bleek hij nog een boete van ruim 350 euro te hebben openstaan. De man heeft de boete voldaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Gaslek en brand onder huis

HARDERWIJK – Woensdag 21 januari rond 07:30 uur is de brandweer uitgerukt voor een brand onder een woning in Harderwijk.

De 22-jarige bewoner van het huis aan de Stakenbergerhout was in de woning aan het werk met een gasbrander. Op een gegeven moment ontstond een enorme vlam die onder de grond terecht kwam. De brandweer heeft de brand geblust en heeft samen met de Nuon het ontstane gaslek verholpen. Een gedeelte van het bouwterrein is tijdelijk afgezet geweest.

12 auto’s opengebroken, politie zoekt getuigen

VAASSEN – In de nacht van 20 op 21 januari zijn in Vaassen 12 auto’s opengebroken. In alle gevallen werden de airbags ontvreemd, en incidenteel geluidsapparatuur. De politie is op zoek naar getuigen.

In de omgeving Boxhofsteden en Vuurdoornstraat/Parkweg zijn 12 auto’s opengebroken. In alle gevallen is het portierslot geforceerd. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Man aangehouden voor verbranden caravan

HULSHORST – En 39-jarige man uit Nunspeet is woensdagmiddag 21 januari aangehouden omdat hij een caravanwrak verbrand heeft in de Munnekesteeg in Hulshorst.

Politieonderzoek naar de verbrandde caravan leidde tot de aanhouding van de 39-jarige man. De man had de caravan gekocht om de waardevolle metalen eraf te halen. Vervolgens heeft de man de rest van de caravan midden in de nacht in brand gestoken. De man is aangehouden voor overtreding van enkele milieuwetten. Een caravanwrak verbranden is verboden omdat bij het verbranden schadelijke stoffen vrijkomen die slecht zijn voor het milieu. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto mogelijk beschoten of bekogeld vanaf viaduct

HEERDE – De politie is op zoek naar meer informatie over een incident waarbij een auto op zaterdag 17 januari mogelijk is beschoten of bekogeld vanaf het viaduct ‘Zuppeld’ bij Heerde.

Het incident vond rond 18:00 uur plaats. De bestuurder van de auto, een 64-jarige man uit Deventer, reed over de A50 richting Apeldoorn en hoorde ter hoogte van het viaduct een luide knal. Mede omdat er geen verkeer vlak voor of naast de auto reed lijkt het onwaarschijnlijk dat sprake is geweest van steenslag. Omdat de automobilist geen schade zag is hij doorgereden. De volgende ochtend bleek toch een indruk zichtbaar op de motorkap. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. De auto is door de technische recherche onderzocht. Het is niet met zekerheid vast te stellen wat de indruk veroorzaakt heeft. De politie houdt wel rekening met de mogelijkheid dat het om een steen- of schotafdruk kan gaan. Ook is een onderzoek ingesteld op het viaduct, en er is een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van het viaduct.

De politie is dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of rond het viaduct Zuppeld op 17 januari rond 18:00 uur. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Scooterrijder aangehouden na achtervolging

APELDOORN – Een achtervolging door Apeldoorn heeft woensdagavond 21 januari rond 22:00 uur geleid tot de aanhouding van een 25-jarige man uit Apeldoorn.

Surveillerende agenten zagen de man met te hoge snelheid op zijn scooter over de Koninginnelaan rijden. De agenten wilden de man staande houden maar hij ging er vandoor. Hierop ontstond een achtervolging in de wijk Berg en Bos. Tijdens de achtervolging moesten meerdere voorbijgangers aan de kant springen en werden er door de scooterrijder diverse verkeersovertredingen gepleegd. Uiteindelijk kon hij op de Soerenseweg aangehouden worden. Het bleek dat de man een rijontzegging heeft en in de afgelopen maand al drie keer eerder is bekeurd voor het rijden met rijontzegging. Zijn scooter is nu in beslag genomen. Tegen de man zijn verschillende proces-verbalen opgemaakt, o.a. voor het niet voldoen aan een stopteken, het rijden met rijontzegging en het rijden door rood licht.

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN –  In de kelder van een pand aan de Asselsestraat in Apeldoorn is dinsdag 20 januari bij een politieonderzoek een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

In de kelder werden 2 ruimtes aangetroffen die dienst deden als hennepkwekerij. In de eerste ruimte werden ongeveer 500 planten aangetroffen. In de tweede ruimte bleken ongeveer 700 planten te hebben gestaan. Deze waren al geoogst. Alle aanwezige apparatuur en de ca. 500 nog aanwezige planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld om vast te stellen wie verantwoordelijk was voor de kwekerij. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com