Politie: Jaarwisseling relatief rustig - GelreNieuws.nl

Politie: Jaarwisseling relatief rustig

Geplaatst op 1 januari 2009, om 10:51 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldDOETINCHEM/UDDEL – Voor zover nu kan worden overzien is de jaarwisseling relatief rustig verlopen in de politieregio Noord- en Oost Gelderland. Er was extra politie capaciteit op de been en deze werd ook niet gehinderd door gladheid en/of mist.

Er was wel sprake van twee incidenten waarbij forse politie-inzet noodzakelijk was, in Uddel en in Doetinchem.

In Doetinchem ontving de politie rond 02:45 uur een melding over een schietincident aan de Bonairestraat. Een 18-jarige man uit Doetinchem is hierbij gewond geraakt aan zijn onderarm. Er zijn meerdere schoten gelost op straat. Ook zijn drie auto’s uitgebrand. Over de toedracht van het incident is nog veel onduidelijk. Zowel diverse politie-eenheden als een arrestatieteam zijn ingezet om de verdachte, die zich mogelijk nog op de Bonairestraat zou bevinden, aan te houden. De verdachte werd hier niet aangetroffen, maar de politie zette de zoektocht voort en wist de man, een 43-jarige inwoner van Doetinchem, vlak na 09:00 uur alsnog op de Oude IJsselbrug aan te houden. De politie stelt een onderzoek in naar het schietincident.

In Uddel liep het blussen van een vreugdevuur op de openbare weg (Elspeterweg) uit de hand toen zowel brandweer- als politiemensen werden bekogeld met bierflessen. In totaal werden 7 mensen aangehouden, in de leeftijd van 16 tot 50 jaar, allen afkomstig uit Uddel. De brandweer besloot het vuur, dat werd gevoed door materialen die waren weggenomen vanaf een bouwterrein, te blussen omdat het vuur schade aan het wegdek veroorzaakte. Er waren ongeveer 40 mensen aanwezig. Het vuur werd in eerste instantie vrij eenvoudig geblust, maar enige tijd later ontving de politie wederom een melding over een forse brand op de Elspeterweg. Gaandeweg werd de sfeer grimmiger en moesten diverse politie-eenheden en ook politiehonden worden ingezet om de rust te doen wederkeren.

Over de hele regio kwamen er vanaf oudejaarsochtend tot 07:00 uur op nieuwjaarsdag ongeveer 150 meldingen binnen over vuurwerkoverlast. Er hebben op diverse locaties branden gewoed maar hierbij is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com