+ Wielrenner duwt meisjes in kanaal - GelreNieuws.nl

+ Wielrenner duwt meisjes in kanaal

Geplaatst op 4 februari 2009, om 14:39 uur

LOENEN – Maandagmiddag  kreeg de politie een melding binnen dat twee fietssters uit Eerbeek in het ijskoude water van het kanaal terecht waren gekomen.

Het tweetal reed omstreeks 14.30 uur op het Kanaal Zuid ter hoogte van restaurant Prinsenhoven, tussen Beekbergen en Loenen. Twee mannelijke wielrenners kondigden hun komst aan door “aan de kant” te roepen, maar meteen daarop kreeg de 16-jarige Eerbeekse een duw van één van de wielrenners. De sturen van de fietssters raakten in elkaar verstrengeld en waardoor beide meiden in het kanaal belandden.

De 16-jarige Eerbeekse zakte door het ijs. Haar 15-jarige vriendin kon haar hieruit trekken. De 15-jarige hield hier een dikke knie aan over en de 16-jarige een kapotte telefoon. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar tips of getuigen. De beide wielrenners worden gevraagd zich te melden. Men kan hiervoor bellen via 0900 – 8844.

Politie is op zoek naar bestuurder

EPE – De politie is op zoek naar een bestuurder van een rode Alfa die dinsdagmiddag vermoedelijk tegen een geparkeerd staande auto is aangereden op de Stationsstraat in Epe. Waarschijnlijk heeft de bestuurder niets gemerkt van de aanrijding en is doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten.

Een 33-jarige man uit Brummen parkeerde omstreeks 13:45 uur zijn auto op de Stationsstraat tussen de Hardenbrink en de Markt. Toen de man rond 15:00 uur weer terug kwam bij zijn auto bleek deze aan de achterzijde te zijn aangereden. Op de achterbumper was de indruk zichtbaar van een trekhaak. Achter zijn auto stond eerst een rode Alfa geparkeerd. Toen de man terug kwam was deze auto verdwenen. Vermoedelijk heeft de bestuurder van deze auto niets gemerkt van de aanrijding. De politie wil graag via 0900 8844 in contact komen met de bestuurder en eventuele getuigen om de zaak netjes af te handelen.

Fietser gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 37-jarige fietser uit Apeldoorn is dinsdagochtend gewond geraakt nadat zij op de kruising Laan van Malkenschoten/ Arnhemseweg in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Spijk (Gld).

De automobilist reed omstreeks 07:10 uur over de Arnhemseweg uit de richting van Beekbergen. Op de rotonde met de Laan van Malkenschoten zag hij de van rechtskomende fietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. Hierdoor raakte de fietser gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 40-jarige man uit Apeldoorn op de Rosariumstraat in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01:25 uur de man op de Hofstraat rijden. De man reed de Hofdwarsstraat in en parkeerde zijn auto, hij doofde de lichten en bleef in de auto zitten. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. Hierop werd de man meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage van 1,6 uit. Het  rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed alcohol

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige man uit Apeldoorn op de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 03:10 uur gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,8. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com