+ Invalide man aangevallen met mes

Geplaatst op 30 maart 2009, om 17:30 uur

rolstoelWINTERSWIJK – Een 55-jarige man uit Winterswijk is zondagavond 29 maart rond 22:30 uur in de Huininkmaat in Winterswijk mishandeld door een onbekende man. De politie zoekt getuigen.

De 55-jarige invalide man was rijdend in zijn elektrische rolstoel zijn hond aan het uitlaten. Op een gegeven moment wilde een onbekende man tussen de man in de rolstoel en de hond doorlopen. Dit lukt niet en hierop gaf de onbekende man de hond een schop. Toen de Winterswijker daar wat van zei, werd hij aangevallen met een mes. Hij raakte onder meer gewond aan zijn hand. De politie heeft met meerdere eenheden en een diensthond in de omgeving gezocht, maar de dader werd niet meer aangetroffen. De dader is ongeveer 1.75 m. Hij droeg een korte leren jas met capuchon en bontkraag en een donkere trainingsbroek met witte bies. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien of andere bijzonderheden over het incident weten, worden verzocht te bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Autokraker ontkomt aan politie

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag kwam bij de politie rond 00:45 uur een melding binnen van een in gang zijnde auto-inbraak aan de Spreeuwenweg in Apeldoorn.

Aanrijdende agenten zagen een man die voldeed aan het signalement van de melder met de fiets aan de hand lopen. Nog voordat de agenten hem konden aanspreken sprong de man op zijn fiets en fietste op hoog tempo de Hopweg in. Dit resulteerde in een achtervolging over de Hopweg, Spreeuwenweg en Mussenweg. De man wist te ontkomen door een voetgangersdoorgang in te fietsen.

Bij nader onderzoek bleek dat er niet alleen is ingebroken in twee auto’s aan de Spreeuwenweg, maar ook in een auto aan de Hopweg. Van alle drie de auto’s zijn de ramen vernield. Of er spullen weggenomen zijn uit de auto’s is nog onbekend. De politie verzoekt mensen die mogelijk iets gezien van de inbraken om te bellen met de politie via 0900-8844.

Beschonken bestuurder rijdt door tuin

VARSSELDER – De politie heeft op zondagavond 20 maart een 33-jarige automobilist uit de Oude IJsselstreek aangehouden nadat hij onder invloed een tuin heeft doorkuist en daarna is doorgereden.

De man raakte rond 19.20 uur van de weg en reed door de tuin van een woning aan de Gendringseweg. Daarbij raakte een houten omheining beschadigd. De man is doorgereden, maar omdat zijn kentekenplaat was achtergebleven kon hij achterhaald worden. Bij zijn huis werd hij aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden, de blaastest op het politiebureau wees een promillage van 2.1 uit. De automobilist heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs in ingenomen.

Inbrekers met serviesgoed aan de haal

VORDEN – Onbekenden hebben tussen vrijdagochtend 27 maart en zondagmiddag 29 maart ingebroken in een woning aan de Beatrixlaan in Vorden. De inbrekers namen onder andere serviesgoed mee.

De inbrekers kwamen binnen door een deur te forceren. Vervolgens is de woning doorzocht en zijn genoemde goederen ontvreemd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Loslopende hond aangereden

AALTEN – Een automobilist heeft op zondagavond 29 maart rond 23.15 een hond aangereden die los over de Sondernweg in Aalten liep. Het dier is door de dierenambulance overgebracht naar de dierenartspraktijk in Aalten.

De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van de hond. Het gaat om een blonde mannetjes Labrador. De hond droeg een blauwe halsdoek. De eigenaar wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.

Met auto tegen boom

BARCHEM – Een 33-jarige man uit Barchem is op zondagmiddag 29 maart lichtgewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man kwam rond 14.30 uur op de Enkweg in de berm terecht en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij liep een hoofdwond op.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse. Bij afname van een blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De ambulance heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis in Zutphen voor behandeling. Er is een bloedproef afgenomen om zijn promillage vast te stellen.

Ingebroken bij woningen in Lochem

LOCHEM – Onbekenden hebben in het weekend van zaterdag en zondag 29 maart ingebroken in woningen aan de Nieuweweg en aan de Zutphenseweg in Lochem. Daarbij werden onder andere sierraden meegenomen.

Tussen zaterdagochtend en zondagavond zijn inbrekers de woning aan de Nieuweweg binnengekomen door een raam te forceren. Ze hebben de woning doorzocht en de buit meegenomen.

Bij de woning aan de Zutphenseweg kwamen de inbrekers tussen zaterdagavond 19.45 uur en zondagnacht 01.00 uur binnen, eveneens door een raam te forceren. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Bronzen beelden gestolen

HALL – In de nacht van zaterdag op zondag 29 maart hebben onbekenden een partij van 20 á 30 bronzen beelden gestolen. De beelden werden vanaf het erf van een boerderij aan ’T Zaaibroek ontvreemd.

De beelden behoorden toe aan een kunstenaar die ze ter verkoop op het erf had staan. De bronzen kunstobjecten hebben een aanzienlijke waarde en zijn mogelijk voor de koperopbrengsten gestolen. De benadeelde kunstenaar heeft aangifte gedaan.

Jongens lopen over geparkeerde auto

ZUTPHEN – De politie heeft op zondagavond 29 maart rond 20.00 uur twee 13-jarige jongens uit Zutphen aangehouden voor de vernieling van een auto. De jongens hadden een geparkeerde auto beschadigd door er overheen te lopen.

De auto stond geparkeerd bij een supermarkt aan De Polsbroek. De politie trof ter plaatse drie andere jongens die verklaarden dat de 13-jarige Zutphenaren de auto hadden beschadigd. Daarop kon de politie even verderop de jongens aanhouden. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. De jongens zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.