+ Jongen botst met ‘geleende’ scooter

Geplaatst op 27 maart 2009, om 16:04 uur

ambuZUTPHEN – Op de kruising van de Dieserstraat en de Halterstraat in Zutphen ontstond donderdagmiddag 26 maart rond 15.40 uur een aanrijding tussen een scooter en een auto. De 17-jarige bestuurder van de scooter, afkomstig uit Putten, raakte hierbij gewond.

De jongen reed over de Dieserstraat, komende uit de richting van de Rijkenhage. Op het kruispunt zag hij vermoedelijk de van rechts komende, 34-jarige bestuurder uit Steenwijk over het hoofd, die voorrang had. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijder gewond raakte aan zijn gezicht. Met de ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht. Bij onderzoek bleek dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Tevens had hij geen toestemming om op de scooter, die van een bekende van hem was, te rijden.  De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aanrijding tussen ligfiets en auto

EMST – Een 38-jarige man uit Apeldoorn is donderdagmiddag 26 maart gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Vaassensebinnenweg / Hanendorperweg in Emst.

De man fietste rond 16:30 uur op zijn ligfiets op de Vaassensebinnenweg in de richting Vaaasen. Op genoemde voorrangskruising  kruispunt werd hem geen voorrang verleend door een 28-jarige automobiliste uit Deventer die van rechts naderde. Hierdoor ontstond de aanrijding. De 38-jarige fietser is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met een hoofdwond.

Brand in caravan

ERMELO – In een caravan op de camping aan de Eendenparkweg in Ermelo heeft vrijdagmorgen 27 maart rond 04:00 uur een brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De brand is vermoedelijk in de keuken van de caravan ontstaan. De 19-jarige bewoner van de caravan werd wakker van vuur en rook. Hij kon de caravan op tijd uitkomen. De brandweer heeft het vuur geblust. De jonge bewoner woonde nog maar 14 dagen in de caravan die niet verzekerd was. De campingeigenaar gaat op zoek naar een ander onderkomen voor de jongeman.

Getuigen gezocht van coniferenbrand

WEZEP – Vrijdag 26 maart zijn er in een steegje op de Stationsweg in Wezep enkele hoge coniferen in brand gestoken. De brand werd geblust door buurtbewoners en de brandweer.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Tijdens de brand zijn twee jongetjes gesignaleerd. Zij riepen dat er brand was. De jongens zijn ongeveer 10 a 12 jaar en ze hadden beiden blond haar en waren op de fiets.
De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 .

Met te veel alcohol achter het stuur

ZUTPHEN – Op donderdagavond 26 maart heeft de politie op de Emmerikseweg in Zutphen een 51-jarige man uit Almelo aangehouden. De man had onder invloed van alcohol gereden. Bovendien had hij handmatig een blok met enkele brievenbussen vernield.

De man werd rond 18.30 uur met zijn auto aangetroffen op de Emmerikseweg en aangehouden door de politie. Op het bureau blies de man een promillage van 2,4. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Op de plek waar de man met de auto werd aangetroffen, bleek hij ook een blok met brievenbussen te hebben vernield. Tegen de man volgen een processen-verbaal voor het rijden onder invloed en de vernieling.

Diefstal grote hoeveelheid koffie uit bedrijf

WILP – Tussen woensdagavond 23.00 uur en donderdagochtend 26 maart om 07.45 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Molenallee in Wilp (Gld). Men heeft uit de opslag een grote hoeveelheid koffieprodukten  we
ggenomen.

Door het hek te forceren en een toegangsdeur, konden de dader(s) binnenkomen. Er werd een grote hoeveelheid koffie en aanverwante goederen weggenomen. De waarde is nog niet vastgesteld. De politie onderzoekt de inbraak.

Besturuders onder invloed

APELDOORN – De politie heeft vrijdagmorgen 27 maart in Apeldoorn twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Van één van de bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Een 39-jarige automobiliste uit Beekbergen werd rond 00:50 uur staande gehouden op de Sprengenweg. De blaastest op straat gaf aan dat de vrouw onder invloed was. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze een promillage blies van 1,29. De vrouw heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

Op de Loolaan werd rond 04:10 uur een 23-jarige automobilist uit Hierden staande gehouden omdat hij met hoge snelheid reed. Ook bij hem wees de blaastest uit dat hij alcohol gedronken had. Hij is aangehouden en op het politiebureau blies hij een promillage van 1,1. Het rijbewijs van de man is ingevorderd aangezien hij beginnend bestuurder is.

Fietsendieven op heterdaad betrapt

APELDOORN – Twee fietsendieven zijn donderdagavond 26 maart op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een fiets.

De fiets werd rond 21.00 uur weggenomen uit een fietsenstalling op de Laan van de Mensenrechten. De 15-jarige en 18-jarige jongen uit Apeldoorn werden op heterdaad betrapt door agenten. Zij zijn aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op zak weer vrijgelaten.