+ Meerdere inbraken in Eerbeek

Geplaatst op 4 maart 2009, om 18:05 uur

breekijzerEERBEEK – Tussen zondagavond en maandagochtend 2 maart zijn er meerdere inbraken aan het Wagenmakerserf in Eerbeek geweest. Er werd bij twee auto’s ingebroken en er werd een fiets gestolen.

Alle drie de feiten gebeurden tussen zondagavond en maandagochtend. Bij twee auto’s werd een ruit geforceerd en namen de dieven onder andere een navigatiesysteem en de jas mee. Bij de een woning in die straat werd een onafgesloten fiets van het terras gestolen.

De politie doet onderzoek naar de feiten en adviseert bewoners om fietsen altijd op slot te doen, ook als ze op het eigen terrein staan. De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips.

Woninginbraak

EPSE – Tussen donderdagmorgen 26 februari en dinsdagmiddag 3 maart is er ingebroken in een woning aan de Wentholtweg in Epse. Men heeft in ieder geval sieraden weggenomen.

De bewoners waren afwezig geweest en ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De hele woning is doorzocht en het is nog onbekend of er naast de sierraden nog meer spullen zijn weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Zeventien boetes bij controle

LICHTENVOORDE – In Zieuwent, Marienvelde en Lichtenvoorde heeft de politie op dinsdag 3 maart een grootschalige verkeers- en milieucontrole gehouden. In totaal zijn er 17 boetes uitgeschreven.

De controles vonden plaats op de Dorpsstraat in Zieuwent, de Scheiddijk in Marienvelde en de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde. Er werden onder andere tien boetes uitgeschreven voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogste hiervan was 100 km/uur op een weg waar 60 km/uur toegestaan is. Ook werden er bestuurders bekeurd voor het door rood licht rijden en het niet dragen van de gordel. De politie heeft 17 keer proces-verbaal opgemaakt.

Hennep in schuur

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 3 maart een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een schuur aan de Malkenschoten in Apeldoorn. Een 43-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

In de schuur werden in totaal 275 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De 43-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau. De man verklaarde verantwoordelijk te zijn voor de kwekerij. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed tegen een boom

ERMELO – De politie heeft dinsdagavond 3 maart een 27-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was op de Buitenbrinkweg in Ermelo met zijn auto tegen een boom gebotst. Hij werd aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Omstreeks 23:00 uur kreeg de politie de melding dat er een auto tegen een boom was gebotst op de Buitenbrinkweg. Op de kruising met de Horsterengweg troffen agenten de zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,9 waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Autorit eindigt in heg : één geen rijbewijs, ander drank gebruikt

HIERDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 4 maart een 19-jarige Harderwijker aangehouden en een 18-jarige plaatsgenoot uitvoerig verhoord nadat ze omstreeks 02.00 uur met een personenauto op de Duinweg in Hierden van de weg waren geraakt, in een tuin schade hadden veroorzaakt en daarna met de auto verder waren gereden.

De politie trof het tweetal kort daarna rijdend aan  op de Zuiderzeestraatweg in Hierden. De 19-jarige die op dat moment de auto bestuurde bleek onder invloed van alcohol. De 18-jarige die geen rijbewijs had, bleek de bestuurder te zijn geweest, op het moment van het ongeval.

Even na 02:00 uur reed de 18-jarige man samen met de 19-jarige inzittende tevens eigenaar van de auto over de Duinweg. De 18-jarige was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij raakte de macht over het stuur kwijt, en kwam in de heg van en tuin van een woning tot stilstand.

Nadat met de bewoners gegevens waren uitgewisseld voor het vergoeden van de schade, werd de auto met behulp van een andere autobestuurder weer op de rijbaan getrokken en besloot de 19-jarige als bestuurder de autorit te vervolgen.

Politieagenten troffen de auto daarna rijdend aan op de Zuiderzeestraatweg. De 19-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en blies op het bureau een promillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen beide mannen wordt een  proces-verbaal opgemaakt.