+ Ruiter en paard ten val in Eefde

Geplaatst op 29 april 2009, om 18:19 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerEEFDE – Op een perceel aan De Blaak in Eefde is op dinsdagochtend 28 april een 12-jarige ruiter uit Eefde met haar paard ten val gekomen. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het meisje kwam rond 11.30 uur ten val toen ze op haar paard in een weiland aan De Blaak reed. Door nog onbekende oorzaak zou zij van haar paard zijn gevallen. Het dier zou ook zijn gevallen en daarbij zou het op haar been terecht zijn gekomen. Ze is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.

Gewonde bij aanrijding

VRAGENDER – Op dinsdagochtend 28 april heeft op de Oude Winterswijkseweg in Vragender een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbusje plaatsgevonden. De 74-jarige bestuurster van de personenauto is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw uit Enschede verleende rond 8.45 uur op een kruising geen voorrang aan de 57-jarige bestuurder van de bestelbus. De Winterswijker kon de auto niet ontwijken en er ontstond een aanrijding. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, na controle kon ze weer naar huis. Haar echtgenoot die als bijrijder in de auto zat en de bestuurder van de bestelbus bleven ongedeerd.

Zes vrachtwagens opengebroken

VARSSEVELD – In de nacht van maandag op dinsdag 28 april hebben onbekenden ingebroken in zes vrachtwagens. Daarbij is onder andere een navigatiesysteem buitgemaakt.

De vrachtauto’s stonden geparkeerd op het terrein van een transportbedrijf aan de Lireweg in Varsseveld. De inbrekers hebben zich toegang tot de cabines verschaft door een raam te forceren. De politie onderzoekt de diefstal.

Inbraken aan Wilhelminastraat in Didam

DIDAM – Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag 28 april ingebroken in een kledingwinkel aan de Wilhelminastraat in Didam. Ook in een cafetaria aan dezelfde straat werd die nacht ingebroken.

De inbrekers kwamen de kledingwinkel binnen door een raam te forceren. De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt, er wordt onder andere kleding vermist. Uit de cafetaria werd onder andere een laptop meegenomen. Ook daar kwamen de inbrekers binnen door een raam te forceren. De politie onderzoekt de inbraken.

Reeks inbraken Henkenburgerweg

KLARENBEEK – In de nacht van maandag op dinsdag 28 april hebben er diverse inbraken plaatsgevonden aan de Henkenburgweg in Klarenbeek. Ook in een nabijgelegen schuur aan de Hoofdweg werd ingebroken.

De inbraken werden de volgende ochtend ontdekt door de bewoners. Er werd in totaal in één woning en drie schuren ingebroken. De inbrekers kwamen de schuren binnen door onafgesloten deuren, bij de woning werd een deur geforceerd. Ze namen onder andere videoapparatuur, elektrisch gereedschap, fietsen en een scooter mee. De politie onderzoekt de inbraken.

Winkeldiefjes aangehouden

APELDOORN – Twee 13-jarige meisjes uit Apeldoorn hebben op dinsdag 28 april getracht kleding weg te nemen zonder te betalen. Dit gebeurde bij een kledingwinkel aan de Oranjerie in Apeldoorn.

De meisjes werden rond 17.15 uur betrapt door het winkelpersoneel, dat de meisjes ophield en de politie belde. De politie heeft de meisjes aangehouden en meegenomen naar het politie. Daar zijn de ouders in kennis gesteld. De meisjes worden aangemeld bij een jeugdpreventietraject voor een passende maatregel.

Coniferenbrand

APELDOORN – Aan de Rossinilaan in Apeldoorn vond dinsdag 28 april een coniferenbrand plaats. Dit gebeurde rond 22.20 uur. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust.

De coniferen stonden in de tuin van een leegstaande woning. De brand is vermoedelijk aangestoken. De politie onderzoekt de brand.

Diefstal uit schuur

ELSPEET – Onbekenden hebben op maandagavond 27 april verschillende goederen gestolen uit een schuur aan de Korenerf in Elspeet. Ze hebben onder andere motorhelmen meegenomen.

De diefstal moet tussen 20.30 uur en 22.30 uur hebben plaatsgevonden. De dieven zijn door een onafgesloten deur binnengekomen en hebben onder andere motorhelmen en gereedschappen buitgemaakt. De politie onderzoekt de inbraak.

Duo aangehouden voor winkeldiefstal

HEERDE – De politie heeft een man en een vrouw uit Deventer en Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. Een winkelbediende van de betreffende winkel had de diefstal opgemerkt is het duo gevolgd, de politie kon daarop het stel aanhouden.

De winkelbediende zag de 39-jarige Deventenaar een kledingstuk wegnemen uit de winkel aan de Dorpsstraat in Heerde. Toen de man samen met een 36-jarige Apeldoornse de winkel verliet, is hij ze gevolgd. De gewaarschuwde politie kon het stel aanhouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de Deventenaar een veelpleger te zijn, hij is in afwachting van zijn voorgeleiding in verzekering gesteld. De vrouw is na verhoor op vrije voeten gesteld.