Drie mensen naar ziekenhuis bij brand in flat

Geplaatst op 17 mei 2009, om 07:31 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
In het trappenhuis van een flat aan de Aert van Nesstraat in Zutphen heeft zondagochtend brand gewoed. Drie mensen werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand woedde rond kwart voor zes in het trappenhuis bij de voordeur van één van de woningen. De brandweer was snel met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. De brand was op de derde etage van de vier hoog tellende flat. Sommige bewoners waren door de rook ingesloten. Vier mensen werden door de brandweer uit het flatgebouw gered. Een van hen werd met behulp van een hoogwerker van het balkon gehaald. Een ambulance nam drie bewoners, die rook hadden ingeademd, voor controle mee naar het ziekenhuis. In de woning waar het vuur bij de voordeur ontstond was niemand aanwezig. De brand was snel onder controle.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De oorzaak is nog niet bekend. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de schade afhandeling.

foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Errol Endeveld foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer