+ Twee aanrijdingen met gewonde - GelreNieuws.nl

+ Twee aanrijdingen met gewonde

Geplaatst op 6 mei 2009, om 16:23 uur

APELDOORN/LIEREN – Op dinsdag 5 mei zijn er twee mannen gewond geraakt bij een aanrijding. Dit gebeurde op de kruising Gildenlaan/Eglantier in Apeldoorn en op Kanaal Zuid ter hoogte van Lieren. Beide mannen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 13.50 uur reed een 55-jarige Apeldoornse automobiliste over de Gildenlaan, komende uit de richting Laan van Maten. Op het kruispunt bij de Eglantier zag ze vermoedelijk de van links komende 82-jarige Apeldoorner op zijn scootmobiel over het hoofd, die voorrang had. De 82-jarige man viel van zijn scootmobiel en raakte hierbij gewond aan zijn schouder en knie. Met een ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld.

Rond 06.20 uur reed de 46-jarige Apeldoornse Kanaal Zuid, ter hoogte van Lieren met haar auto vanaf een parkeerplaats de weg op. Hierbij zag ze vermoedelijk de van links komende automobilist over het hoofd, die op de voorrangsweg reed. Deze 23-jarige bestuurder uit Eerbeek raakte hierbij gewond en is met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto’s werden door een sleepbedrijf weg getakeld.

Politie zoekt betrokkene van aanrijding met fietsster

AALTEN – Op dinsdagmiddag 5 mei heeft op de rotonde Plein-Zuid / Dijkstraat een aanrijding tussen een personenauto en een fiets plaatsgevonden. De fietsster kwam ten val, de automobiliste heeft haar identiteit niet bekend gemaakt en de politie zoekt contact met haar.

De 16-jarige Aaltense reed rond 16.45 uur op de rotonde en kreeg geen voorrang van een automobiliste. Het meisje is met haar fiets ten val gekomen en bezeerde daarbij haar voet. De bestuurster van de zilvergrijze Mercedes heeft haar identiteit niet bekend gemaakt. De politie wil graag met haar in contact komen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden, dat kan via 0900-8844.

Diefstal uit school

DOETINCHEM – Onbekenden hebben op dinsdagavond 5 mei ingebroken in een schoolgebouw aan de Oude Rozengaardseweg in Doetinchem. Ze namen onder andere monitoren mee.

De inbrekers zijn tussen 19.00 uur en 22.30 uur in de school geweest. Ze zijn binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft een onderzoek naar de inbraak ingesteld.

Vier autoinbraken

BRAAMT – Tussen zaterdag 2 mei en maandag 4 mei is er ingebroken in een aantal auto’s in Braamt. Daarbij werd in alle gevallen de autoradio ontvreemd.

Aan De Dreef, De Ban, de Bloesemhof en de Koornmaat werd in de nacht van zondag op maandag 4 mei ingebroken. De inbrekers hebben bij de vier auto’s het slot geforceerd en de autoradio eruit gehaald. De politie onderzoekt de inbraken.

Wielrenner aangereden

DOORNSPIJK – Op dinsdagmiddag 5 mei heeft rond 16.15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een wielrenner. De fietser raakte daarbij lichtgewond.

Een 30-jarige Doornspijker reed met zijn auto over de Huisdijk, bij het afslaan naar de Vaarbekerweg verleende hij geen voorrang aan de 62-jarige wielrenner uit ’t Harde. De man droeg een fietshelm maar liep wel schaafwonden aan zijn been op. Hij kon na controle door ambulancepersoneel weer naar huis.

Aanrijding tussen tractor en auto

OOSTERWOLDE – Een tractor en een personenauto zijn op dinsdagochtend 5 mei op de Winterdijk in Oosterwolde (Gld.) in aanrijding met elkaar gekomen. De bestuurder van de personenauto raakte daarbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De voertuigen passeerden elkaar rond 8.30 uur, daarbij raakten de voertuigen elkaar. De personenauto is daarop van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Kampen is door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor, een 48-jarige man uit de gemeente Oldebroek bleef ongedeerd.

Kopstaart aanrijding

PUTTEN – Op de Nijkerkerstraat in Putten heeft op dinsdagmiddag 5 mei rond 16.20 uur een kopstaart aanrijding tussen twee personenauto’s plaatsgevonden. De bestuurder en passagier van één auto zijn wegens rug- en nekklachten ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 64-jarige automobilist uit Bern (Zwitserland) wist niet op tijd te remmen voor zijn afremmende voorligger en is tegen de auto van een 26-jarige man uit Ermelo aangereden. Daarbij raakten beide auto’s lichtbeschadigd. De 26-jarige man en de 18-jarige Ermelose die bij hem in de auto zat zijn per ambulance ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

Uitslaande brand in vakantiewoning

VIERHOUTEN – Op dinsdagochtend 5 mei heeft rond 11.20 uur een uitslaande brand gewoed in een vakantiebungalow aan ‘t Frusselt in Vierhouten. Er raakte niemand gewond.

Na de melding zijn brandweereenheden uit Nunspeet en Elspeet te plaatse gegaan om de brand te blussen. Het huisje brandde volledig uit. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Automobilist van aanrijding met bromfiets gezocht

WAPENVELD – Op de kruising tussen de Parkweg en de Groteweg in Wapenveld heeft op dinsdagmiddag 5 mei een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een bromfiets. De bromfietsster kwam ten val, de bestuurder van de auto is doorgereden.

De 16-jarige Hattemse die de brommer bestuurde kreeg rond 13.30 uur geen voorrang van een zilvergrijze personenauto die vanuit de Parkweg kwam. Het meisje kwam ten val waardoor ze de rijbaan blokkeerde. De bestuurder van de auto is daarop achteruit gereden en heeft de plaats van het ongeval verlaten. De politie wil graag in contact komen met de automobilist en/of getuigen van de aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com