+ Brand in flatgebouw

Geplaatst op 10 juni 2009, om 17:03 uur

HARDERWIJK – In een flatgebouw aan de Oldenallerhout in Harderwijk ontstond in de nacht van dinsdag op woensdag 10 juni een brand. Er raakte niemand gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 01:15 uur de melding van de woningbrand in het flatgebouw. De omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd.  De brand werd veroorzaakt door een droogtrommel en zorgde voor water- en roetschade in de woning. De bewoners konden op tijd wegkomen. Nadat de brandweer het vuur onder controle had konden de bewoners van het flatgebouw weer terug naar hun woningen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Drankrijder aangehouden

OLDEBROEK – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 10 juni een 45-jarige man uit Almere in Oldebroek aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De politie zag omstreeks 01.10 uur een auto op de Zuiderzeestraat slingerend op de weg rijden. De blaastest op straat wees uit dat de man alcohol had gedronken. De politie heeft de bestuurder daarom overgebracht naar het bureau in Elburg waar een ademanalyse is afgenomen. Deze analyse gaf een alcoholpromillage van 1,79 aan. Tijdens het verhoor bleek dat de bestuurder geen rijbewijs heeft. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Verkeerscontrole

VELUWE – De politie heeft dinsdag 9 juni op verschillende plekken in Oldebroek, Elburg en Nunspeet een verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal werden er 135 overtredingen geconstateerd. De politie controleert regelmatig om de verkeersveiligheid te vergroten.

De controle vond plaats op dinsdag tussen 13.30 uur en 22.00 uur. Naast agenten en het team Verkeershandhaving van de politie Noord- en Oost- Gelderland verleende collega’s van het KLPD en de Koninklijke Marechaussee hun medewerking.

Eén passant werd meegenomen naar het politiebureau voor het voldoen van een aantal openstaande boetes. Daarnaast werd er een auto in beslag genomen. Dit voertuig was niet APK gekeurd en voldeed niet aan de technische eisen.

De meeste bekeuringen zijn uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Daarnaast werden ook tractorbestuurders gecontroleerd op snelheid en lading. Ook hiervoor zijn boetes uitgeschreven.

Jongen steelt geld uit woning bejaarde

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 9 juni een 14-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor het wegnemen van een geldbedrag uit een woning aan de Edisonlaan in Apeldoorn.

De jongen belde rond 18:00 uur aan bij een 76-jarige bewoonster van de Edisonlaan. Hij vroeg de vrouw of hij gebruik mocht maken van haar toilet. Dit werd toegestaan. Nadat de jongen weg was bleek een geldbedrag uit haar woning te zijn ontvreemd. De jongen werd door de gealarmeerde politie in de omgeving aangetroffen en meegenomen naar het bureau. Hij is aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Mannen aangehouden na mislukte inbraak

UDDEL – In de nacht van maandag op dinsdag 10 juni heeft de politie vier mannen aangehouden in verband met een poging tot inbraak in een tuincentrum in Uddel. Er is niets weggenomen.

Omstreeks 01.35 uur kwam bij de politie de melding binnen van een poging tot inbraak in een tuincentrum aan de Meervelderweg in Uddel. De politie zette meerdere eenheden in om naar de verdachten uit te kijken nadat getuigen meldden dat een auto bij het tuincentrum wegreed. De politie signaleerde de auto vervolgens op de Amersfoortseweg.
De inzittenden,  vier verdachten in de leeftijd van 17, 33, 36 en 37 jaar en afkomstig uit Apeldoorn werden aangehouden. Ze werden ingesloten voor nader verhoor.

Bij de 37-jarige man werd een geringe hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. In de auto van de verdachten heeft de politie inbrekerswerktuig gevonden. De politie onderzoekt of de verdachten ook betrokken zijn geweest bij een inbraak in hetzelfde tuincentrum in de nacht van maandag op dinsdag 9 juni.

Bestuurder onder invloed aangehouden

EERBEEK – De politie heeft dinsdag 9 juni een 45-jarige man uit Eefde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist is op dinsdagavond 9 juni bij een alcoholcontrole op de Brummenseweg in Eerbeek staande gehouden. De blaastest gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij promillage van 0,7 promille. Er wordt een proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Tevens is hem een rijverbod van twee uur opgelegd.