Brand in schuur met hennepkwekerij - GelreNieuws.nl

Brand in schuur met hennepkwekerij

Geplaatst op 4 juni 2009, om 14:11 uur

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nlHENGELO (G) – Een uitslaande brand aan de Berendschotstraat in Hengelo heeft op donderdagochtend 4 juni de schuur van een woning in de as gelegd.

De hulpdiensten ontdekten ter plaatste dat er in de schuur een illegale hennepkwekerij gevestigd was. Bij de brand is asbest vrijgekomen, daarbij is geen gevaar voor de volksgezondheid ontstaan.

De brand is rond 04.15 uur ontstaan en kon vrij snel door de brandweer worden geblust, er raakte niemand gewond. Ter plekke is een 49-jarige vrouw in de woning bij de schuur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In de kwekerij bleken ongeveer 120 planten te hebben gestaan en een onbekend aantal stekken. De politie maakt proces-verbaal op. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt. De oorzaak van de brand kon niet meer worden vastgesteld.

De politie zette de omgeving af in verband met het vrijkomen van asbest, deze is alleen in de directe omgeving van de schuur aangetroffen. De gemeente ziet er op toe dat het asbest wordt opgeruimd.

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com