+ Jongens aanhouden na vernielen autospiegels

Geplaatst op 27 juni 2009, om 13:05 uur

politieZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 juni vier jongens aangehouden. De jongens worden ervan verdacht spiegels van auto’s te hebben vernield op de Ien Dalessingel in Zutphen.

Een 24-jarige man uit Zutphen hoorde omstreeks 03.00 uur glasgerinkel en zag twee jongens wegfietsen. De man hield de jongens, 15 en 16 jaar uit Zutphen, aan en belde de politie. Deze nam de jongens van hem over en bracht hen naar het bureau. Twee mededaders, een 15-jarige jongen en een 17-jarige jongen uit Zutphen, konden iets later in een woning in Zutphen worden aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na vernieling

TWELLO – De politie heeft zaterdag 27 juni een 28-jarige man uit Zutphen aangehouden na vernieling van een ruit aan de Molenstraat in Twello. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding van de vernieling is onduidelijk.

De politie kreeg omstreeks 03.45 uur de melding dat er een ruit was ingegooid bij een woning aan de Molenstraat. Dankzij een oplettende getuige, die het kenteken had genoteerd van de auto waarin de verdachte zat, kon de man enige tijd later op de Rijksstraatweg in Voorst worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding voor de vernieling is onduidelijk. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan.

28 bonnen bij controle in Voorst

VOORST – De politie heeft vrijdag 26 juni bij een radar snelheidscontrole op de Hoofdweg in Voorst 586 voertuigen gecontroleerd. Er werden 28 overtredingen geconstateerd op deze 80 km/h weg. De hoogst gemeten snelheid was 101 km per uur.

Man aangehouden na mishandeling Portier

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 juni een 29-jarige man aangehouden voor mishandeling van een portier aan de van Kinsbergenstraat in Apeldoorn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten gingen omstreeks 00.10 uur ter plaatse na een melding dat er problemen waren in een horecagelegenheid aan de Van Kinsbergestraat. De verdachte zou een portier hebben belaagd nadat hem de toegang geweigerd was in verband met een besloten feest. Op aanwijzingen van een getuige werd de verdachte in de Nieuwstraat aangehouden.  Hij is naar het bureau overgebracht en er is proces-verbaal opgemaakt. De portier had ondermeer zijn arm uit de kom en moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld.

Wietplantage aangetroffen

APELDOORN – De politie heeft vrijdag 26 juni een 56-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs. De man bleek in een garagebox op de G. Hendrik Breitnerstraat in Apeldoorn 40 wietplanten te hebben.

Agenten ontdekten de wietplantage omstreeks 13.30 uur na een tip. De eigenaar werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De plantjes zijn vernietigd.

Bromfietser en passagier ten val

HOENDERLO – Een 17-jarige jongen uit Hoenderloo raakte vrijdagavond 26 juni gewond aan zijn been toen hij met zijn brommer ten val kwam. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn 16-jarige passagier raakte lichtgewond. De bestuurder bleek onder invloed.

De jongen reed omstreeks 22.10 uur op de Otterloseweg in Hoenderloo toen hij met zijn brommer naast het fietspad terechtkwam. Hierdoor kwam hij te vallen. Uit een gehouden blaastest bleek dat de jongen alcohol had gedronken. In het ziekenhuis is een bloedtest gedaan. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Veel boetes bij snelheidscontrole

APELDOORN – De politie heeft vrijdag 26 juni snelheidscontroles uitgevoerd in Apeldoorn. Hierbij werden in totaal werden 387 overtredingen geconstateerd.

Bij een radar snelheidscontrole op de Deventerstraat in Apeldoorn werden 2756 voertuigen gecontroleerd. Er werden 146 overtredingen geconstateerd op deze 50 km/h weg. De hoogst gemeten snelheid was 76 km per uur.

Op de Amersfoortseweg werden 1448 voertuigen middels radar gecontroleerd. Hiervan waren 241 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Man zonder rijbewijs rijdt door na aanrijding

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 juni een 21-jarige man uit Winterswijk aangehouden. De man was ervandoor gegaan nadat hij met de auto op de Burgemeester Bosmastraat in Winterswijk op een paaltje was gereden en schade had veroorzaakt. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Een getuige meldde omstreeks 00.15 uur dat iemand er na een aanrijding tegen een paaltje vandoor was gegaan. Op aanwijzingen van de getuige kon de man uit Winterswijk op de Wilhelminastraat worden aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Vrouw bestolen na babbel truc

GROENLO – Een 81-jarige vrouw uit Groenlo is vrijdag 26 juni op de Houtwal in Groenlo van haar geld bestolen na een babbel truc. De politie zoekt getuigen.

De vrouw liep omstreeks 15.35 uur op de Houtwal toen een man haar aansprak en geld wilde wisselen. Toen de mevrouw haar portemonnee had geopend griste hij het geld weg dat zij kort daarvoor had gepind aan de Beltrumseweg.

Het signalement van de verdachte luidt:
Man met Zuid-Europees uiterlijk, ongeveer 1.60 meter, zwart haar, kort stevig
postuur, zwarte broek met paars/lila overhemd.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets bijzonders hebben gezien op de Beltrumseweg of de Houtwal worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900 8844.

46 bestuurders in overtreding bij snelheidscontrole Borculo

BORCULO – De politie heeft vrijdag 26 juni op verschillende plaatsen in Borculo snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal bleken 46 bestuurders in overtreding.

Bij een radar snelheidscontrole op de Rondweg in Borculo werden 850 voertuigen gecontroleerd. Er werden 35 overtredingen geconstateerd op deze 80 km/h weg. De hoogst gemeten snelheid was 102 km per uur.

Op de Ruurloseweg werden 1115 voertuigen gecontroleerd. Hiervan bleken 11 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 96 km per uur waar 80 is toegestaan.

Bromfietser vlucht voor politie

ELBURG – De politie heeft vrijdagavond 26 juni een 16-jarige jongen uit Nunspeet aangehouden nadat hij een stopteken had genegeerd. De jongen kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van een helm. Zijn passagier, een meisje kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

De jongen reed omstreeks 01.38 uur op zijn bromfiets en kreeg een stopteken omdat hij en zijn passagier geen helm droegen. De jongen ging ervandoor maar kon kort daarop op de Hanzestraat in Elburg worden aangehouden. De bromfietser en zijn passagier werden naar het bureau overgebracht. De jongen kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en h

et niet dragen van een helm. Zijn passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Jongen mishandeld

EPE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 juni een 31-jarige man uit Epe aangehouden voor mishandeling van een 16-jarige jongen uit Epe. De mishandeling zou plaats hebben gevonden op de Zuukerenkweg.

De man verdacht de jongen ervan de spiegel van zijn auto te hebben vernield waarop hij hem belaagde. De jongen raakte niet gewond. De jongen bleek niets met de vernieling van de autospiegel te maken te hebben.