Man aangehouden voor aanranding in Winterswijk - GelreNieuws.nl

Man aangehouden voor aanranding in Winterswijk

Geplaatst op 25 juni 2009, om 17:39 uur

WINTERSWIJK – De politie is een onderzoek gestart na een aanranding en een poging daartoe op woensdagavond 24 juni in Winterswijk. Een 26-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel is in verband met de aanranding aangehouden.

Tussen 18:30 en 19:20 uur werd een 73-jarige vrouw uit Winterswijk lastig gevallen aan de Walienstraat in Winterswijk. De vrouw was in haar tuin aan het werk toen zij werd aangesproken door een voor haar onbekende man. De man sprak de vrouw aan en heeft haar vervolgens onzedelijk betast. Na het incident is de man weggelopen.

Rond 19:30 uur fietste een 16-jarig meisje uit Winterswijk over het fietspad aan de P.J. Oudlaan in Winterswijk. Ze fietste richting woonwijk ‘de Rikker’ toen zij werd tegengehouden door een onbekende man. De man gaf het meisje een duw. Zij zag kans om weg te komen en fietste door. Voor het meisje fietste een tot nu toe onbekend gebleven vrouw. Ter hoogte van de rotonde Waliensestraat/Schimmelpennicklaan/P.J. Oudlaan werd het meisje aangesproken door een man. De politie wil graag in contact komen met de vrouw die voor het meisje fietste en de man die haar bij de rotonde aansprak. Zij worden als belangrijke getuigen gezien.

Het signalement van de man kwam in beide gevallen overeen. De politie heeft op basis van het signalement in de omgeving gezocht naar de man. De agenten troffen in de directe omgeving van de P.J. Oudlaan een man aan die aan het signalement voldeed. Hij bleek een 26-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie verzoekt de man en de vrouw en eventuele anderen getuigen die iets gezien hebben te bellen met 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com