Verdachte overval Zutphen snel gepakt

Geplaatst op 20 juni 2009, om 21:57 uur

FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER
ZUTPHEN –
De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige Zutphenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een Texaco tankstation aan de Emmerikseweg in Zutphen. Bij de overval is een medewerker van het tankstation licht gewond geraakt.

Omstreeks 21.05 uur werd bij de politie gemeld dat een man met een bivakmuts een overval had gepleegd bij een tankstation aan de Emmerikseweg in Zutphen. Meerdere politieeenheden gingen ter plaatse en aan de hand van het signalement van de auto en op aanwijzing van een getuige kon de verdachte omstreeks 21.35 uur op de Kapperallee in Zutphen worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overvaller kwam om 21.05 uur het tankstation binnen en eiste geld van de medewerker. Hij sloeg daarbij de medewerker enkele malen tegen zijn hoofd. De medewerker raakte hierdoor licht gewond. De overvaller wist een geldbedrag buit te maken en vluchtte in zijn auto, waarna hij korte tijd later werd aangehouden.

Mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zutphen via telefoonnummer 0900 – 8844.

In het verleden is het tankstation meerdere malen doelwit geweest van overvallers. Recentelijk vond nog een overval op 14 mei j.l. plaats.