Autodief aangehouden na achtervolging - GelreNieuws.nl

Autodief aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 9 juli 2009, om 04:22 uur

VIERAKKER/HARREVELD – De politie heeft woensdagmiddag 8 juli na een achtervolging in Harreveld een 49-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. Hij had eerder op de middag in Vierakker een auto gestolen en probeerde daarmee aan de politie te ontkomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

De man had even na 13.00 uur bij een woning in Vierakker een auto weggenomen. De eigenaresse had de sleutels in het contact laten zitten. Zij ontdekte de diefstal en belde direct de politie.

Agenten zagen de auto in het buitengebied van Hengelo (Gld) rijden en gaven de bestuurder meerdere malen een stopteken. De man voldeed hier niet aan en reed door. Aangezien hij duidelijk aan de politie trachtte te ontkomen en zijn snelheid verhoogde, hebben agenten hem op afstand gevolgd. Hierbij werd voor de veiligheid van de andere weggebruikers zwaailicht en sirene gevoerd.

De man reed met hoge snelheid richting Zelhem. Onderweg raakte een politiebus van de weg. De bus kwam hierbij in een greppel en kon niet verder de achtervolging worden ingezet.  Even verder drukte de man een ander politievoertuig van de weg, maar deze politie-eenheid kon met een beschadigd voertuig de achtervolging voortzetten. Inmiddels werden er meerdere politievoertuigen ingezet om het ‘net aan te trekken’ zodat een veilige aanhouding kon plaats vinden. Onderweg trachtte hij nog een politieauto van de weg te drukken, waarbij beide voertuigen aanzienlijk schade opliepen.

In Harreveld moest de man bij een wegversmalling stoppen voor een naderende vrachtwagen. Hierop werd de auto klem gezet om de verdachte aan te houden. Kennelijk wilde deze zich nog niet overgeven, want hij reed achteruit en botste tegen de politieauto. Agenten waren toen al uit hun auto gesprongen en konden hem zonder verzet aanhouden.

Hij is ingesloten voor verder verhoor en tegen hem wordt voor meerdere feiten proces-verbaal opgemaakt. De eigenaresse is in kennis gesteld.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com