+ Bromfietser gewond bij aanrijding in Brummen - GelreNieuws.nl

+ Bromfietser gewond bij aanrijding in Brummen

Geplaatst op 7 juli 2009, om 13:39 uur

BRUMMEN – Een 17-jarige bromfietser uit Brummen raakte op maandag 6 juli gewond bij een aanrijding met een personenauto. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt een aanrijding die op maandag 6 juli omstreeks 08:15 uur plaats vond tussen een bromfiets en personenauto. Het ongeluk gebeurde op de Zutphensestraat ter hoogte van de kruising met de Mercuriusweg in Brummen. De 17-jarige bromfietsbestuurder uit Brummen raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De 39-jarige automobiliste uit Zutphen bleef ongedeerd. Haar auto liep bij de aanrijding wel schade op. Wegens een omleiding op de Zutphensestraat is de voorrangssituatie ten hoogte van de kruising met de Mercuriusweg gewijzigd. Kennelijk heeft dit voor onduidelijkheid bij beide betrokkenen gezorgd. Ook zouden bosjes het uitzicht voor automobilisten belemmeren. De gemeente is hierover geïnformeerd.

Met te veel alcohol achter het stuur

WICHMOND – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 7 juli een 61-jarige automobilist uit Hengelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man omstreeks 00:35 uur staande op de Lankhorsterstraat in Wichmond. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,6 promille. Hij heeft een boete gekregen. Tevens is hem een rijverbod opgelegd.

Meisje shoppen zonder te betalen

DOETINCHEM – De politie heeft maandag 6 juli vier minderjarige meisjes uit Doetinchem aangehouden voor winkeldiefstal. De vier meisjes, drie van 12 jaar oud en één van 14 jaar oud, hadden kleding gestolen uit een kledingwinkel in de Catharinastraat in Doetinchem.

Omstreeks 18:00 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal bij een kledingwinkel in de Catharinastraat in Doetinchem. Daar had het winkelpersoneel vier minderjarige meisjes opgehouden naar aanleiding van diefstal van kleding. De politie heeft hen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij bekenden verscheidene kledingstukken en accessoires ter waarde van zo’n 100 euro gestolen te hebben bij de betreffende kledingwinkel. Gezien de leeftijd van de verdachten zijn de ouders geïnformeerd en zijn de meisjes naar huis gestuurd. Het onderzoek wordt dinsdag voorgezet. Waarschijnlijk worden zij aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij naar een passende maatregel wordt gezocht.

Auto in brand

APELDOORN – In de nacht van maandag op dinsdag 7 juli is de brandweer uitgerukt voor een autobrand aan het Boswachtersveld in Apeldoorn. De brandweer heeft de brand geblust.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 01:40 uur. De brand was ontstaan aan een geparkeerde personenauto en is overgeslagen in een erfafscheiding. Ook andere geparkeerde auto’s raakten beschadigd door de brand. De brandweer had de brand snel onder controle. Aan de hand van aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. De politie vraagt mensen die bijzonderheden over de brand weten zich te melden via 0900 – 8844.

Scooterrijder gewond

BEEKBERGEN – Een 34-jarige scooterrijder uit Eerbeek is maandagmorgen 6 juli gewond geraakt nadat hij onderuit ging. De man is met letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk werd rond 08:20 uur bij de politie gemeld. De scooterrijder reed over de Kerkweg in Beekbergen richting de Arnhemseweg. Voor hem reed een personenauto. Deze auto moest remmen voor een fietser die van rechts kwam. De scooterrijder zag dit vermoedelijk te laat. Hij remde mogelijk te hard waardoor hij onderuit ging en gewond raakte aan zijn been. De man werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gestolen hond terug bij eigenaar

HARDERWIJK – Op maandagmiddag 6 juli heeft de politie twee jongemannen aangehouden in verband met de diefstal van een hond. De hond was op donderdag 25 juni verdwenen bij de woning van de eigenaar.

De hond had losgelopen bij de woning van de eigenaar en werd op een gegeven moment vermist. De eigenaar meldde de vermissing bij de politie. Maandag rond 11:25 uur zag hij een onbekende jongeman met zijn hond in de zeebuurt van Harderwijk lopen. Hij belde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de man met de hond een woning binnengegaan. Nadat de agenten daar aanbelden, bleek de hond er nog te zijn. De 18-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek meldde zich een 17-jarige jongen op het politiebureau. Hij zou de hond gestolen hebben en hem verkocht hebben aan de 18-jarige jongeman. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op. De hond is inmiddels weer terug bij de gedupeerden.

Scooterrijdster gewond bij valpartij

EPE – Een 16-jarige scooterrijdster uit Heerde is maandagmiddag 6 juli gewond geraakt nadat zij met haar scooter ten val kwam. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk werd rond 17:00 bij de politie gemeld. De scooterrijdster reed over de Hoofdstraat in Epe richting Heerde. Toen zij met haar scooter over de witte markeringsstreep reed, slipte haar scooter door waardoor zij ten val kwam. Het meisje is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen gewond bij sleutelen aan bromfiets

ELSPEET – Een 16-jarige jongen uit Elspeet is maandagmiddag 6 juli gewond geraakt toen er tijdens het sleutelen aan zijn bromfiets een steekvlam ontstond. Dankzij het kordate optreden van een brandweerman die toevallig in de buurt was, werd de jongen snel geholpen. Hij is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand werd rond 17:10 uur gemeld. De jongen was bij zijn woning aan de Staverdenseweg in Elspeet aan het sleutelen aan zijn bromfiets. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een steekvlam. De kleding van de jongen vatte vlam en de brand sloeg over naar de naastgelegen schuur. Een brandweerman die toevallig in de buurt was, bluste direct de kleding van de jongen en hield hem nat. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en heeft de schuur geblust. De jongen werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com