+ Fietser gewond bij ongeval - GelreNieuws.nl

+ Fietser gewond bij ongeval

Geplaatst op 15 juli 2009, om 21:00 uur

DOETINCHEM – De politie onderzoekt een aanrijding tussen en fietser en een auto, waarbij de fietser, een 54-jarige Doetinchemmer is opgenomen in het ziekenhuis. De aanrijding vond op de kruising Gaswal/waterstraat en de Oude IJsselbrug in Doetinchem plaats.

De aanrijding werd omstreeks 23.00 uur gemeld en uit een eerste onderzoek is gebleken dat een 75-jarige Doetinchemse met haar auto komende vanaf de C. Missetstraat op genoemde kruising bij het verkeerslicht dat op groen stond doorreed. Een fietser is vanaf de Oude IJsselbrug vermoedelijk door rood gereden en werd geschept. Hij raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij met nog onbekend letsel werd opgenomen. Het is niet duidelijk of de man alcohol had gedronken, maar er is voor het verdere onderzoek wel een bloedproef genomen.

Als er één schaap over de dam is….

AALTEN – Een treinmachinist heeft woensdagochtend 15 juli in Aalten een schaap van het spoor gehaald en in de wei geplaatst om ongelukken te voorkomen. Het treinverkeer heeft korte tijd last gehad van het ontsnapte dier.

De machinist reed vanmorgen zijn rit en zag omstreeks 07.00 uur ter hoogte van de Halterweg een schaap op het spoor. Hij had kennelijk het spreekwoord ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer, in zijn hoofd. Om een ongeluk te voorkomen, de rest van de kudde graasde namelijk in een nabijgelegen wei, is hij gestopt en heeft hij het dier over de omheining getild. De boer had inmiddels gemerkt dat de trein langzamer was gaan rijden en ging kijken wat er aan de hand was. Hij heeft zich over zijn kudde ontfermd.

Jongen aangehouden voor diefstal golfclubs

LOCHEM – Een minderjarige jongen uit Lochem is dinsdag 14 juli door medewerkers van de plaatselijke golfclub aangehouden omdat hij golfclubs zou hebben gestolen. Bij het onderzoek door de politie werd dit bevestigd en kwamen er meerdere sticks boven water.
Bij de golfclub was opgemerkt dat er de laatste tijd golfclubs uit kastjes verdwenen. Men was zeer alert en dinsdag werd een verdachte door personeel van de club aangehouden. Hij bleek meerdere van diefstal afkomstige clubs in zijn tas te hebben. De gewaarschuwde politie verhoorde hem op het politiebureau en daarbij bleek dat hij thuis ook nog enkele clubs had liggen. Over de afhandeling wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie.

Vakantie in vlammen op

VOORST – Een 42-jarige Engelsman heeft dinsdagochtend 14 juli zijn vakantie moeten beëindigen omdat zijn camper onder Voorst in brand vloog.

Het incident deed zich omstreeks 09.00 uur voor toen de Engelsman met zijn enigszins ‘bejaarde’ camper op de A1 onder Voorst reed. De motor vatte vlam en een passerende vrachtwagenchauffeur wist de brand te blussen. Een sleepbedrijf haalde de beschadigde camper weg. Het verkeer heeft enige tijd last van de brand gehad.

Onder invloed van alcohol

LOENEN – Dinsdagavond 14 juli rond 23:45 uur is een 41-jarige automobilist uit Dieren in Loenen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook reed hij met een auto en aanhanger en bleek niet in het bezit van het juiste rijbewijs.

Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Boterweg in Loenen (Gld). De agenten hielden de man staande en namen een blaastest bij hem af. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,92 blies. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij heeft een rijverbod gekregen. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van rijbewijs BE, wat wel vereist is voor de combinatie waar hij mee reed. Hij heeft hier tevens een proces-verbaal voor ontvangen.

Verdachte aangehouden voor poging inbraak

APELDOORN – Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 15 juli een 17-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt verdacht bij een parfumeriezaak aan de Hoofdstraat in Apeldoorn te hebben willen inbreken met een maatje.

De politie kreeg omstreeks 03.40 uur een melding dat twee jongens zich verdacht ophielden bij de parfumeriezaak. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in. Bij het zien van de politieauto zagen agenten een jongeman wegvluchten. Hij kon door een andere politie-eenheid worden aangehouden. Een tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat men geprobeerd had een ruit in te slaan, maar dat het gelaagde glas een inbraak had voorkomen. De jongen is ingesloten voor verhoor.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com