Vrouw van fiets geslagen

Geplaatst op 6 augustus 2009, om 11:57 uur

-ZUTPHEN – De politie zoekt getuigen van een mishandeling, waarbij een 73 jarige vrouw uit Zutphen onlangs op de Graaf Ottosingel in Zutphen van haar fiets werd geslagen. Dit gebeurde bij het zebrapad naar de Paulus Potterstraat.

Het op leeftijd zijnde slachtoffer deed woensdag 5 augustus aangifte van de mishandeling. Zij fietste op woensdag 29 juli omstreeks 14.50 uur over het fietspad aan de Graaf Ottosingel in Zutphen in de richting van de Spittaalstraat. Op het moment dat zij het zebrapad ter hoogte van het Bornhof nagenoeg was gepasseerd stapte een man, die volgens haar even tevoren nog op de stoep had gelopen, de rijbaan op en sloeg haar van de fiets.

Zij kwam te vallen en werd door de man uitgescholden. De vrouw werd door twee dames op de been geholpen en met hen zou de politie graag willen spreken. Ook andere getuigen wordt verzocht te reageren. De voetganger wordt op 25 à 35 jaar geschat, 1.80 à 1.85 m en had een fors gespierd postuur. Hij had kort gemillimeterd haar en diverse tatoeages. Hij was in het gezelschap van een jonge vrouw en een hond. De vrouw liep letsel aan haar hand op en heeft zich hiervoor laten behandelen.