Ambulance binnenkort paraat in Vorden - GelreNieuws.nl

Ambulance binnenkort paraat in Vorden

Geplaatst op 25 september 2009, om 12:52 uur

Foto Brandweer VordenVORDEN/EERBEEK – Bij de brandweerkazerne aan de Rondweg in Vorden komt een ambulancepost. Connexxion, uitvoerder van de ambulancezorg in regio, wil de prestaties van de ambulancezorg substantieel verbeteren.

Op dit moment staan er drie ambulances op de post in Zutphen. Eén daarvan komt per 1 oktober in Vorden te staan. Belangrijkste doel is de aanrijtijden voor het ambulanceverkeer in de regio Vorden, Lochem en Ruurlo aanzienlijk te verkorten. De landelijke norm van vijftien minuten voor spoedvervoer wordt in deze regio regelmatig niet gehaald. De rest van het gebied van de gemeente Bronckhorst wordt bediend vanuit posten in Doetinchem, Borculo en Zutphen.

De ambulance komt te staan in een tijdelijke unit achter de brandweerkazerne. Twee ambulancemedewerkers gaan de post per 1 oktober 24 uur per dag bemannen. Tegelijkertijd worden nieuwbouwplannen uitgewerkt om de ambulancepost definitief aan de kazerne toe te voegen.

Eerbeek
Voor de problemen met de aanrijtijden in Eerbeek is volgens woordvoerder Erwin Hartman ook een oplossing gevonden. ,,We hebben met de ambulancedienst van Gelderland Midden een convenant afgesloten. Zij zullen vanuit Dieren het spoedvervoer in het gebied van Eerbeek verrichten.

Het convenant treed op 1 oktober in werking. Daarin staan bindende verplichtingen voor zowel de Ambulancezorg Noord en Oost Gelderland als Gelderland Midden.” Daarmee wordt volgens Hartman de ambulancezorg in Eerbeek geoptimaliseerd.