+ Aanrijding door matras op snelweg A1 - GelreNieuws.nl

+ Aanrijding door matras op snelweg A1

Geplaatst op 30 september 2009, om 16:32 uur

VOORST – Een 29-jarige automobiliste uit Rijssen raakte dinsdag 29 september gewond toen zij op de snelweg A1 in aanrijding kwam met een vrachtwagencombinatie.

De hulpdiensten kregen omstreeks 19:00 uur de melding van het ongeval. De vrouw reed in een personenauto over de snelweg A1 tussen Deventer en Apeldoorn en moest uitwijken voor een matras die midden op de rijbaan lag. Ze kwam in de middenberm terecht en raakte daarbij de controle over het voertuig kwijt. Vervolgens schoot ze weer naar rechts de rijbaan over en botste tegen een vrachtwagencombinatie. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto moest worden afgesleept.

Rijbewijs alcoholmobilist ingevorderd

TEUGE – De politie heeft dinsdagavond 29 september op de Rijksstraatweg in Teuge een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 22:50 uur een melding van een eenzijdige aanrijding op de rotonde Rijksstraatweg/Woudweg in Teuge. Een automobilist was daar midden op de rotonde tot stilstand gekomen doordat hij te hard had gereden.. De politie heeft de man aangehouden omdat duidelijk was dat hij gedronken had. Hij is overgebracht naar het politiebureau en blies ruim 1.7 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de man werd weggesleept door een takelbedrijf.

Bejaarde vrouw in eigen huis bestolen

ZUTPHEN – Een bejaarde vrouw uit Zutphen is dinsdag 29 september bestolen in haar eigen huis. Een duo praatte zich met een smoes naar binnen en terwijl de één de bewoonster aan de praat hield, heeft de ander diverse sieraden meegenomen.

De politie kreeg de melding van de diefstal omstreeks 16:00 uur. Een man en vrouw belden bij de bejaarde vrouw aan de Hobbemakade aan en stelden zich voor als medewerkers van een zorgorganisatie.. Het duo stelde zich dusdanig professioneel op, dat er bij de bewoonster geen argwaan rees. Terwijl de man op een gegeven moment de bewoonster aan de praat hield, heeft de vrouw diverse sieraden weggenomen. De bewoonster constateerde dit nadat het duo weer weg was. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en verzoekt om direct te bellen met 0900-8844 wanneer zich een soortgelijke situatie zich ergens voordoet.

Hennepkwekerij opgerold

APELDOORN – De politie heeft op dinsdag 29 september in Apeldoorn een hennepkwekerij opgerold. De hennep en bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Agenten troffen ruim 300 hennepplanten aan in een schuur bij een woning aan de Faunastraat. De stroom voor de professioneel ingerichte plantage werd illegaal afgetapt. De bewoner, een 28-jarige Apeldoorner, is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding

APELDOORN – Op dinsdag 29 september heeft er in Apeldoorn een aanrijding plaatsgevonden tussen een 21-jarige automobiliste en een 72-jarige fietsster, beiden afkomstig uit Apeldoorn.

De automobiliste reed omstreeks 13:15 uur in de Edisonlaan. De 72-jarige fietsster stak plotseling de kruising Edisonlaan/Nobelstraat over. De automobiliste kon een aanrijding niet voorkomen en schepte de vrouw waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer is, met onder andere een beenbreuk, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Voor de autobestuurster is slachtofferhulp ingeschakeld.

Inbrekers betrapt

DIDAM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 30 september een 27-jarige man uit Dieren aangehouden voor poging tot diefstal. Hij trachtte uit een garage bij een woning aan de Wehlseweg in Didam goederen mee te nemen en werd door de bewoner overlopen.

De politie kreeg omstreeks 03:55 uur de melding van een poging tot diefstal. De bewoner alarmeerde direct de politie nadat hij een verdachte situatie bij zijn garage constateerde. Toen

Coniferen in brand

GROENLO – Op dinsdagmiddag 29 september woedde er een brandje in een coniferenhaag van een woning aan de Widukindstraat in Groenlo. De brandweer heeft de woning moeten ventileren in verband met de ontstane rookontwikkeling. Er raakte niemand gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:30 uur de melding van de brand. Bij een hoekwoning had en rij coniferen in de achtertuin vlam gevat. De brandweer was het vuur snel meester. De woning stond door de brand vol met rook en de brandweer heeft dit eruit geblazen met een grote ventilator. De oorzaak van de brand is niet bekend.