Archief: Chauffeur aangehouden na dodelijk ongeval N18 - GelreNieuws.nl

Archief: Chauffeur aangehouden na dodelijk ongeval N18

Geplaatst op 24 september 2009, om 23:00 uur

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl
VARSSVELD –
Bij een ernstig verkeersongeluk op de Twenteroute N18 is op donderdag 24 september een 35-jarige man uit Groenlo om het leven gekomen. Bij de aanrijding waren een vrachtwagen en vier personenauto’s betrokken.

De aanrijding vond rond 15:30 uur plaats op de weghelft van Lichtenvoorde naar Doetinchem, even voor het kruispunt van de Twenteroute met de Zelhemseweg, ter hoogte van Varsseveld. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Voerendaal bleek achterop een rij van vier nagenoeg stilstaande auto’s te zijn gebotst.

De 35-jarige man uit Groenlo zat als bestuurder in de achterste auto en is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Zijn 33-jarige echtgenote zat naast hem. Zij is door de hulpdiensten opgevangen en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Chauffeur aangehouden
De Verkeersongevallendienst van de politie stelde ter plaatse een onderzoek in. De vrachtwagenchauffeur, die niet gewond raakte, is aangehouden en verhoord over de toedracht van de aanrijding. Ook is hem een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat geen sprake was van rijden onder invloed. Gezien de ernst van de aanrijding en het feit dat de vrachtwagenchauffeur ervan wordt verdacht de aanrijding te hebben veroorzaakt is de chauffeur in verzekering gesteld.

De politie zet het onderzoek naar de aanrijding voort en zal morgen nog verklaringen opnemen van diverse getuigen. Ook de vrachtwagenchauffeur zal nogmaals verhoord worden.

De overige inzittenden van de bij de aanrijding betrokken auto’s raakten niet gewond. De voorste auto liep lichte schade op, de overige drie auto’s en de vrachtwagen moesten worden afgesleept. Voor diverse betrokkenen en getuigen heeft de politie Slachtofferhulp aangevraagd.

De noordbaan van de Twenteroute is tot ongeveer 19:15 uur afgesloten geweest. Het verkeer is in de tussentijd omgeleid.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com