Politie onderzoekt overval in woning

Geplaatst op 26 september 2009, om 15:04 uur

politie onderzoek | archieffotoAPELDOORN – De politie onderzoekt een gewapende overval die donderdagavond 24 september heeft plaatsgevonden op een woning aan de Terwoldseweg in Apeldoorn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bewoners van de woning, een echtpaar van 69 en 70 jaar, raakten licht gewond. De overvallers gingen er met ondermeer een geldbedrag vandoor.

De overval vond rond 19:00 uur plaats. Twee nog onbekende mannen, gemaskerd en donker gekleed, belaagden en bedreigden als eerste de 69-jarige vrouw die op dat moment buiten de woning was. In de woning werd vervolgens haar echtgenoot bedreigd met een vuurwapen. De 69-jarige vrouw werd hardhandig vastgehouden en hield hier lichte verwondingen aan over. De 70-jarige man liep een kleine verwonding op aan zijn hand tijdens een schermutseling met één van de overvallers. De overvallers gingen er vandoor in een donkere auto, waarin een derde verdachte zat te wachten.

Een getuige is nog achter de auto aan gereden maar de overvallers wisten te ontkomen. De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar de overvallers, maar ze niet meer aangetroffen. De politie heeft ter plekke een sporenonderzoek ingesteld en van beide slachtoffers en diverse getuigen verklaringen opgenomen. Ook is er een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. De politie roept getuigen of mensen die meer weten over de overval op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).