+ Rijbewijs na paar maanden al kwijt - GelreNieuws.nl

+ Rijbewijs na paar maanden al kwijt

Geplaatst op 19 oktober 2009, om 17:01 uur

rijbewijs2RUURLO – De politie heeft zondagmorgen 18 oktober het rijbewijs van een 19-jarige man uit Ede ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De man had slechts enkele maanden zijn rijbewijs.

De man reed zondagmorgen rond 11:45 uur met hoge snelheid over de Zelhemseweg bij Ruurlo. Een motoragent zag de automobilist rijden en hield een trajectcontrole. Hieruit bleek dat de man 130 kilometer per uur reed, terwijl op die weg 80 de maximaal toegestane snelheid is. De beginnend bestuurder vertoonde ook enkele gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Automobilist onder invloed alcohol

BRUMMEN – De politie heeft zondagavond 18 oktober een 25-jarige man uit Eerbeek op de Eerbeekseweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 20:25 uur gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 0,6. De man bleek een beginnend bestuurder te zijn. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

WARNSVELD – De politie heeft zondagavond 18 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige man uit Markelo. De automobilist reed onder invloed van alcohol en werd op de Lochemseweg aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 19:10 uur de melding dat de man slingerend over de weg reed. Hij werd aangetroffen op de Lochemseweg en kreeg een stopteken. De man bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies op het bureau een promillage van 1,6. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser aangehouden

JOPPE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 19 oktober een 17-jarige bromfietser uit Zutphen op de Dortherdijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 02:00 uur de melding dat een groepje jongeren, waaronder scooterrijders, fietsers lastig vielen op de Dortherdijk. Op de dijk werd de 17-jarige aangetroffen op een brommer met kenteken die ook in de melding over de overlast werd genoemd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De jongen blies een promillage van 0,4. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit woning

APELDOORN – Op zondag 18 oktober hebben onbekenden spullen gestolen uit een woning aan de Gen van der Heydenlaan in Apeldoorn. Er werd onder andere een laptop en een horloge buitgemaakt.

De diefstal vond plaats tussen 13:30 en 20:45 uur. Men is binnengekomen via een openstaand raam. Meerdere vertrekken zijn doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Inbraak bedrijfsbus

ERMELO – In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober is er in Ermelo bij een bedrijfsbus ingebroken. Er werd gereedschap gestolen.

De inbraak vond tussen 20:30 en 09:00 uur plaats aan de Professor Lindeboomlaan. Men forceerde een portier om toegang tot de auto te krijgen. Er werden onder ander boor- en slijpmachines gestolen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben te bellen met 0900-8844.