Uitslaande brand verwoest boerderij en schuur

Geplaatst op 21 oktober 2009, om 00:01 uur

foto Hendrik Frens
EPE
– Aan de Le Chevalierlaan in Epe is  dinsdagavond brand in een schuur ontstaan. Het vuur sloeg later over naar de boerderij. Niemand raakte gewond.

Volgens een woordvoerder van de brandweer werd de brand in de schuur werd even na half zeven ontdekt. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de houten schuur.  De brandweer zich concentreerde op het pal naastgelegen woonhuis, om het overslaan van het vuur te voorkomen.

Dat lukte niet. De afstand tussen schuur en woonboerderij was daarvoor te klein, slechts een paar meter. Het rieten dak van de boerderij vatte vlam. Het vuur greep zo snel om zich heen dat bewoners en brandweerlieden nauwelijks de kans kregen nog wat uit de woning te redden. Het werd al snel te gevaarlijk.

De brandweer had moeite om aan voldoende bluswater te komen. De brandweer- wagens reden af en aan om water naar de brand te brengen. Vijf brandweerkorpsen werden ingezet.

De schuur en het woonhuis werden geheel in de as gelegd.

Het sein brandmeester was even voor middernacht nog niet gegeven. Het (na)blussen gaat vermoedelijk nog enkele uren in beslag nemen.

Over de oorzaak van de brand is bij de brandweer nog niets bekend.