+ Automobilist aan dood ontsnapt

Geplaatst op 27 november 2009, om 18:09 uur

’s HEERENBERG – Een 20-jarige automobilist uit ’s-Heerenberg is op donderdagavond 26 november gewond geraakt nadat hij tegen de trekbalk van een geparkeerde oplegger botste. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 20:20 uur. De automobilist reed over de Ulenpasweg in ’s-Heerenberg, hij kwam vanuit de richting Goorseweg. Nadat hij twee auto’s inhaalde merkte hij een links geparkeerde oplegger te laat op. Hierdoor moest de bestuurder fors remmen waardoor de auto, mede door het natte wegdek, van de weg schoof. Het voertuig schoot vervolgens onder de trekbalk van de oplegger door. Deze kwam vervolgens aan de bovenzijde van de auto naar binnen waarbij hij rakelings boven het hoofd van de bestuurder doorschoot. Omdat de balk het hoofd van de man nog net schampte liep hij een hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Minderjarigen aangehouden voor winkeldiefstal

ULFT – Op donderdagmiddag 26 november heeft de politie een tweetal minderjarigen uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo werd door het winkelpersoneel betrapt toen zij onder andere deodorant hadden weggenomen bij een supermarkt aan de Ir. Sassenstraat in Ulft.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de 12- en 14-jarige jongen aangehouden. Zij zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. De minderjarigen zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.