+ Geen gewonden bij ‘kleine’ kettingbotsing op N348

Geplaatst op 25 november 2009, om 17:11 uur

EPSE – Op dinsdagochtend 24 november vond er op de N348 tussen Zutphen en Deventer ter hoogte van Epse een aanrijding plaats tussen vier personenauto’s. Er raakte niemand gewond. Twee auto’s liepen dusdanige schade op dat zij moesten worden afgesleept.

De politie kreeg omstreeks 08:30 uur de melding van de aanrijding. Het betrof een zogeheten kop/staartbotsing. Een 26-jarige automobiliste uit Zutphen reed op de N348 tussen Zutphen en Deventer en zag te laat dat het verkeer voor haar stilstond omdat een auto linksaf wilde slaan. Hierdoor botste zij tegen haar voorganger en het harmonica-effect zorgde ervoor dat vier auto’s beschadigd. Twee auto’s, waaronder die van de bestuurster uit Zutphen, moesten vanwege de schade worden weggesleept. Er raakte niemand gewond. In verband met de aanrijding ontstond er enige tijd een verkeersstremming op de N348 tussen Zutphen en Deventer.

Negen fietsers door roodlicht

ZUTPHEN – Naar aanleiding van klachten over het door roodlicht rijden van fietsers bij de Spittaalstraat en de Gerard Doustraat in Zutphen heeft de politie dinsdag 24 november een controle gehouden. Negen fietsers werden bekeurd.

Het door rood licht rijden en het zich langs afslaande auto’s wurmen, zorgt soms voor gevaarlijke situaties en ergernis. Naar aanleiding van klachten over dit fietsgedrag heeft de politie dinsdagmiddag een controle gehouden. Negen fietsers kregen een boete van 60 euro.

Naast deze fietsers werd ook een bromfietser bekeurd die luid toeterend door het centrum reed.