+ Vrouw bestolen na babbeltruc

Geplaatst op 17 november 2009, om 15:07 uur

HARDERWIJK – Op woensdag 11 november zijn er vanuit een woning aan de Busken Huetlaan in Harderwijk verschillende spullen gestolen. De bewoonster werd door een babbeltruc afgeleid.

Er werd die dag rond 14:15 uur bij de 84-jarige bewoonster aangebeld. Een vrouw, die gebrekkig Nederlands sprak, wist zich met een babbeltruc naar binnen te werken. Terwijl de gedupeerde binnen aan de praat werd gehouden, heeft vermoedelijk een tweede dader kans gezien de woning te betreden. De bewoonster kwam ’s avonds tot de ontdekking dat haar slaapkamer was doorzocht en er verschillende spullen, waaronder sieraden, waren ontvreemd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dit soort diefstallen doen zich vaker voor en de politie waarschuwt bewoners dan ook om voorzichtig te zijn met onbekenden die aanbellen.

Automobilist vliegt bocht uit

EPE – Op maandag 16 november is in Epe een 50-jarige man uit Nunspeet gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom botste.

De Nunspeter reed rond 10:50 uur op de Soerelseweg toen hij door onbekende oorzaak in een slip raakte. De bestuurder vloog de bocht uit en botste tegen een boom. Vervolgens raakte de auto al tollend weer op de weg en kwam tot stilstand in de berm. De man kon op eigen kracht uit het voertuig komen, maar bleek toch rugklachten aan het ongeval overgehouden te hebben. Daarop is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gedronken had, is er in het ziekenhuis een bloedproef van hem genomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten.

Voorlichting op basisschool

WEZEP – Een wijkagent van de politie heeft op woensdag 12 november in Wezep voorlichting gegeven op een basisschool aan de Ruitersveldweg. De voorlichting werd gegeven in het kader van het vergroten van de verkeersveiligheid rondom de school.

De leerlingen ontvingen de voorlichting over het werk van de politie en waren razend enthousiast. Ook de politiefiets maakte indruk op de kinderen. Een groep verkeersouders van de school is bezig met een project om de veiligheid rondom de school te vergroten. De politie werkt daar graag aan mee en geeft daarom extra voorlichting. Ook worden er de komende tijd steekproefsgewijs extra controles bij alle scholen in de gemeente Oldebroek gehouden. Gelet wordt op onder andere het dragen van de gordel, de snelheid en het parkeergedrag rondom de scholen.