Drietal vast na overval Apeldoorn

Geplaatst op 29 december 2009, om 00:35 uur

APELDOORN – De politie heeft maandagavond 28 december drie jongemannen aangehouden na een gewapende overval. Bij de overval op een pizzeria aan de Arnhemseweg in Apeldoorn werd een geldbedrag buitgemaakt.

De overval werd rond 21:15 uur bij de politie gemeld. Twee mannen waren even daarvoor de pizzeria binnengekomen en bedreigden de aanwezige medewerker. Met een onbekend geldbedrag sloeg het duo vervolgens op de vlucht richting de Apeldoornse wijk ‘de Heze’. Diverse politie-eenheden hebben vervolgens in de buurt gezocht naar de mannen. Aan de Hezenweg zagen agenten na enkele minuten een drietal mannen in een personenauto. Twee van hen voldeden aan het opgegeven signalement.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de auto zag een agent een vuurwapen liggen. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee Apeldoorners (20 en 21 jaar) en een 19-jarige man uit Lelystad zijn voor nader verhoor ingesloten. De auto en het vuurwapen zijn in beslaggenomen. De politie heeft de overval in onderzoek en heeft getuigen via een sms-alert verzocht zich te melden via 0900-8844.