Een 9,5 voor Apeldoornse oliebol - GelreNieuws        

Een 9,5 voor Apeldoornse oliebol

Geplaatst op 28 december 2009, om 11:30 uur

OLIEBOLLENAPELDOORN – Gebakkraam Bischoff-Hanraths uit Apeldoorn bakt de beste oliebollen van Gelderland. De bakker op het parkeerterrein van Intratuin aan de Voorwaarts eindigde met een 9,5 als tweede in de oliebollentest van het Algemeen Dagblad.

“De grote verrassing van deze test. Uit het niets op de tweede plaats met een knapperige, smakelijke goed gevulde oliebol.”

Sidney Bischoff reageert blij verrast: “We wisten dat we een lekkere oliebol hadden, maar zo lekker… Ik denk dat we het heel druk gaan krijgen.” Volgens Bischoff is het belangrijk dat je als oliebollenbakker gevoel en liefde voor het werk hebt. Bij krentenbollen moet de vulling in orde zijn. “Je moet niet te krenterig zijn met krenten en rozijnen”, aldus Bischoff.

De kwaliteit van de oliebollen is volgens het Algemeen Dagblad gestegen: 59 van de 105 oliebollenkramen haalden een voldoende. De Rotterdamse oliebollenbakker Richard Visser won de zeventiende Nationale Oliebollentest: een 10. Het is alweer de zevende keer dat de frituurveteraan met de hoogste oliebolleneer strijkt.

Tekst: OmroepGelderland.nl