+ Gepakt met illegaal vuurwerk op zak

Geplaatst op 29 december 2009, om 19:58 uur

DOETINCHEM – De politie heeft maandagavond 28 december een 22-jarige man uit Didam en een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden voor het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk.

De politie hield omstreeks 20:30 uur op de Nieuw Wehlseweg in Doetinchem de 22-jarige Didammer in zijn auto staande. Even daarvoor hadden agenten gezien dat vanuit de auto vuurwerk werd afgestoken. In de auto zaten nog vijf andere personen, waaronder de 18-jarige jongen. Deze laatste persoon zou het vuurwerk hebben afgestoken. In de auto werd nog een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Hierop zijn de bestuurder en de 18-jarige jongen aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen en de 22-jarige man hiervoor een proces-verbaal gegeven. De 18-jarige jongen werd voor het afsteken beboet. De Officier van Justitie zal de hoogte van de boete bepalen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbraak bij bedrijf

STEENDEREN – In een bedrijfspand aan de Burgemeester Smitstraat is in de nacht van maandag op dinsdag 29 december ingebroken. Er wordt in ieder geval een laptop en geld vermist.

Een schoonmaakster ontdekte ‘s ochtends bij aankomst in het pand dat er was ingebroken. Men is binnen gekomen door een raam te forceren. Het hele pand is doorzocht. Het is nog onduidelijk wat er precies wordt vermist. In ieder geval is er een laptop en geld weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met de politie via 0900-8844.

Illegaal vuurwerk in beslaggenomen

DIDAM – De politie heeft maandag 28 december bij een woning aan De Vang in Didam een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Een 19-jarige jongen was in de achtertuin het vuurwerk aan het afsteken.

De politie ging naar aanleiding van diverse meldingen over het afsteken van vuurwerk omstreeks 20:30 uur ter plaatse. Daar aangekomen, troffen agenten in de achtertuin van de woning de 19-jarige jongen aan die bekende het vuurwerk te hebben afgestoken. De politie heeft 15 nitraten en een vlinder in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.