Grote brand verwoest sporthal in Epe

Geplaatst op 25 december 2009, om 11:02 uur

foto Gerben Dalhuisen/Fotoserver.nl
EPE
– In de nacht van donderdag op vrijdag 25 december is er brand uitgebroken in een sporthal aan de Hoge Weerd in Epe. De sporthal is daarbij volledig uitgebrand.

De brand werd omstreeks 04.10 uur gemeld. De brandweer kwam met meerdere brandweervoertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. In de buurt zijn bewoners gewaarschuwd om deuren en ramen te sluiten. Er wordt nog onderzoek gedaan of er asbest is vrijgekomen bij de brand.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand in de sporthal en roept getuigen op te bellen met 0900-8844.

Asbest vrijgekomen bij brand Epe

EPE – Bij de brand in sporthal Willem Alexander is vrijdagnacht asbest vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het risico voor omwonenden beperkt doordat het asbest ingekapseld is in de sneeuw. Dat meldt omroep Gelderland op haar website.

Het asbest dat vrijgekomen is, is terecht gekomen in woonblok “De Leegte”. De schoonmaak hiervan kan pas starten als de sneeuw helemaal weg is. Uit voorzorg zijn de paden van en naar het woonblok al wel schoongemaakt. De betreffende bewoners zijn geïnformeerd. Aan hen is gevraagd om alleen op de paden te lopen en niet met de schoenen aan het huis binnen te lopen.

Het 30-jaar oude gebouw waarin de sporthal gevestigd is, is vrijdag rond 04.00 afgebrand en moet als verloren worden beschouwd. De gemeente overlegt maandag met sportverenigingen over vervangende ruimtes.

foto’s Gerben Dalhuisen/Fotoserver.nl