+ Honden uit brandende woning gered - GelreNieuws        

+ Honden uit brandende woning gered

Geplaatst op 11 december 2009, om 15:50 uur

DIDAM – Op donderdagmorgen 10 december is er een brand ontstaan in een woning aan de Ralandstraat in Didam. Er waren geen bewoners aanwezig. Twee honden konden op tijd uit de woning worden gehaald.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 09:00 uur. Er was een behoorlijke rookontwikkeling ontstaan in de woning. Op het moment van de brand waren er geen mensen in de woning aanwezig. De twee aanwezige honden werden door de brandweer uit de woning bevrijd. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer stelt een onderzoek in.

Scooter in de brand

’s HEERENBERG – In de nacht van donderdag op vrijdag 11 december is er een brand ontstaan aan de geparkeerde scooter aan de Bergherveld in ’s-Heerenberg.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 04:00 uur. Ter plaatse bleek dat er brand was ontstaan aan een geparkeerde scooter. Een personenauto die naast de scooter geparkeerd stond raakte beschadigd. De politie heeft de oorzaak van de brand in onderzoek en sluit brandstichting niet uit.

Hulpverleenster betrapt insluipers

GROENLO – Toen een hulpverleenster een bewoner aan de Ruurloseweg in Groenlo op donderdagavond 10 december een bezoekje bracht, betrapte zij drie vrouwen op insluiping.

De hulpverleenster kwam rond 20:10 uur bij de bewoner. Toen zij de woning binnenkwam zag zij dat drie vrouwen de woning verlieten. Ze zag hoe de vrouwen richting het centrum van Groenlo liepen. Er bleek niets te zijn weggenomen uit de woning. Vermoedelijk zijn de vrouwen door een onafgesloten deur binnengekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bekeuringen bij verkeerscontrole Doetinchem

DOETINCHEM – Op donderdagmorgen 10 december heeft de politie op meerdere locaties in Doetinchem verkeerscontroles gehouden. Er werden in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven.

Aan de Emmastraat werden fietsers gecontroleerd op het voeren van (goede) fietsverlichting. Tien fietsers kregen een bekeuring.

Weggebruikers aan de Havenstraat en de Boddens Hosanstraat werden op snelheid gecontroleerd. Op de Havenstraat is de maximaal toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Aan de Boddens Hosanstraat is de maximum snelheid in een gedeelte nabij een school 30 kilometer per uur. 14 bestuurders reden te hard op één van deze locaties. De hoogste overtreding werd aan de Bodden Hosanstraat gemeten, 51 kilometer per uur in plaats van 30.

Naast bekeuring voor snelheid en het niet voeren van (goede) fietsverlichting werden er ook automobilist bekeurd voor het niet handsfree bellen, door rood rijden en het niet dragen van de veiligheidsgordel.