Jaarwisseling grootste risico-evenement

Geplaatst op 23 december 2009, om 13:17 uur

vuurwerkAPELDOORN – De jaarwisseling blijft het grootste risico-evenement van het jaar. Dat zegt onderzoeker Adang van de politieacademie in Apeldoorn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de jaarwisseling is er altijd veel overlast. Toch blijkt uit onderzoek door Omroep Gelderland dat de schade voor Gelderse gemeenten afgelopen jaar flink is gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor.

Tijdens de jaarwisseling naar 2008 werd er nog voor meer dan 2 miljoen euro vernield in heel Gelderland. Afgelopen jaarwisseling daalde de schade naar krap een miljoen. Vrijwel alle gemeenten spreken van een forse daling van de overlast.

Ook dit jaar worden er weer forse maatregelen genomen tijdens Oud en Nieuw. Zo mogen notoire raddraaiers in Zutphen tijdens de jaarwisseling niet op straat komen. In Nijmegen krijgen ze een verblijfsverbod. In Arnhem en omliggende plaatsen geldt een vuurwerkverbod rond scholen.

Het Openbaar Ministerie past opnieuw snelrecht toe. Mensen die tijdens de jaarwisseling fors over de schreef gaan worden binnen enkele dagen voor de rechter gebracht.

Tekst: OmroepGelderland.nl