Ongevallen door gladheid in ochtendspits - GelreNieuws        

Ongevallen door gladheid in ochtendspits

Geplaatst op 29 december 2009, om 09:09 uur

foto Leo van ’t Hul Fotografie DeventerREGIO – In de regio Noord- en Oost-Gelderland zijn de hulpdiensten dinsdag 29 december in de ochtend meerdere malen uitgerukt voor aanrijdingen. Sommige ongevallen bleken met letsel en de meeste vonden plaats naar aanleiding van de gladheid.

Op de A1 onder Twello vond in de richting Apeldoorn een aanrijding plaats tussen een vrachtwagentje en een auto. Door het ongeval ontstond een file. Een 31-jarige Deventenaar die op de linkerrijstrook reed, wilde kennelijk voor de file afremmen en raakte in een slip. Hierdoor botste hij op de andere rijstrook tegen een vrachtwagen en raakte bekneld in zijn voertuig. Hij werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en door de ambulance met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De beide aanrijdingen zorgden voor de nodige verkeersoverlast.

Aan de Boevenbrinkstraat in Terwolde raakte een 26-jarige Apeldoorner door de gladheid met zijn auto in een sloot. Politie en ambulance verschenen ter plaatse, maar de bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

In Groenlo kwam een 22-jarige vrouw uit die plaats met haar auto op de Deventer Kunstweg door de gladheid in de berm terecht. Haar auto sloeg over de kop. De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Op de Beekseweg, de N 335 vond tussen Zeddam en Beek een aanrijding plaats. Een bestuurder van een busje met aanhanger met daarop een graafmachientje raakte kennelijk door de gladheid in een slip. De combinatie kwam in het talud waardoor het busje over de kop sloeg. Het graafmachientje vloog van de aanhanger en er ontstond en behoorlijke ravage. De bestuurder, een 33-jarige man uit Zeddam, werd door de brandweer uit de auto bevrijd en is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

In Epe op de Zuidweg raakte een 25-jarige automobilist uit Ermelo in een bocht door de gladheid in een slip. Hij botste tegen een boom en werd met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Op de Terborgseweg, de N 317 in Breedebroek raakten vier auto’s betrokken bij een aanrijding. Een 23-jarige vrouw uit Terborg had enkele auto’s ingehaald en toen zij naar haar eigen rijstrook stuurde, verloor zij de controle over de auto. Ze kwam in aanrijding met een auto uit tegenovergestelde richting bestuurd door een 47-jarige Gaanderse. Nog twee auto’s raakten bij de aanrijding betrokken en alle voertuigen moesten worden weggesleept. Op de omleidingroute raakte een Litouwse vrachtwagen van 18 ton in de berm vast. Een takelbedrijf moest er aan te pas komen om het voertuig weer op de weg te krijgen.