Strafrechtelijk onderzoek naar “opzettelijke” botsing

Geplaatst op 28 december 2009, om 13:03 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerZELHEM – De politie in de Achterhoek is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van een ernstig ongeval waarbij op maandag 23 november in Zelhem twee bestuurders van bedrijfsbusjes zwaar gewond raakten. De 49-jarige man uit Etten wordt ervan verdacht de aanrijding opzettelijk te hebben veroorzaakt.

Na het ongeval, waarbij twee bedrijfsbusjes frontaal op elkaar gebotst waren, kreeg de politie signalen uit de samenleving dat de aanrijding mogelijk opzettelijk gebeurd was. Beide bestuurders, ex-collega’s van elkaar, waren zwaar gewond. De 31-jarige bestuurder uit Keijenborg kon als eerste het ziekenhuis verlaten, terwijl de Ettenaar vanwege zijn letsel nog steeds opgenomen is.

In overleg met de officier van justitie is de politie allereerst een oriënterend onderzoek gestart. Hierbij werden verklaringen opgenomen van diverse mensen rond de beide bestuurders die mogelijk meer duidelijkheid konden geven over de vermoedens van een opzettelijke aanrijding.

Naar aanleiding van deze verklaringen is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten om een strafrechtelijk onderzoek te starten. Hierbij wordt de man uit Etten ervan verdacht de aanrijding opzettelijk te hebben veroorzaakt.

Mensen die nog informatie hebben en dit nog niet met de politie hebben gedeeld, wordt dringend verzocht om contact op te nemen met 0900 – 8844.

Zie ook: – Nieuwsoverzicht Ongeval Zelhem.

Video: