+ Vier mannen aangehouden voor vernieling - GelreNieuws.nl

+ Vier mannen aangehouden voor vernieling

Geplaatst op 12 december 2009, om 16:14 uur

ZUTPHEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december heeft de politie vier jongemannen uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor vernieling van een ruit.

De politie ontving de melding rond 01:30 uur. Een viertal jongens zou op de hoek IJsselkade/Rozengracht een ruit van een pand hebben vernield. Ter plaatse troffen de agenten een viertal jongemannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Twee 19-jarige jongens, één jongen van 20 en één van 21 jaar werden aangehouden. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Drie jongemannen konden na verhoor weer naar huis. De 20-jarige man is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs kwijt


LEUVENHEIM
– De politie heeft vrijdagavond 11 december een 36-jarige automobilist uit de gemeente Rheden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd tijdens een alcoholcontrole rond 22:50 uur staande gehouden aan de Arnhemsestraat in Leuvenheim. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de automobilist een promillage blies van 1.7. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Eveneens aanhoudingen voor vernieling

ZUTPHEN – Op vrijdagmiddag 11 december heeft de politie twee mannen uit de gemeente Lochem aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling.

De politie ontving rond 17:15 uur een overlastmelding. Twee dronken mannen zouden bij de Schupstoel in Zutphen voor overlast zorgen. De agenten troffen het duo aan op de Nieuwstad. De twee mannen (25 en 27 jaar) bleken onder invloed van alcohol te zijn. Zij hadden een fiets vernield aan de Oude Wand en zorgde voor overlast. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de vernieling in onderzoek.