Vuurwerk in beslag genomen

Geplaatst op 2 december 2009, om 11:10 uur

Foto Nicolaas Kerkmeijer
EERBEEK
– Het regionale vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft woensdagochtend 2 december in Eerbeek zo’n 400 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De 49-jarige eigenaar wordt op dit moment verhoord aan het politiebureau.

Het vuurwerkteam deed in alle vroegte een onderzoek in een woning in het dorp Eerbeek. Het onderzoek werd verricht naar aanleiding van een anonieme tip en in de woning en een schuur werd zo’n 400 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen.

Het gaat daarbij onder andere om zwaar en gevaarlijk vuurwerk, zoals nitraatbommen. Ook werd er een aantal vuurwerkgranaten aangetroffen die het vuurwerkteam nog nooit heeft aangetroffen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met deze hoeveelheid vuurwerk heeft het regionale vuurwerkteam sinds begin oktober nu 16 ton illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Voor tips over illegaal vuurwerk kan men bellen met het Regionale Vuurwerkteam via 0900-8844. Ook met tips via het speciale anonieme nummer (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000 kan het vuurwerkteam vaak doeltreffend optreden.

Video: