+ Bestuurster onder invloed tegen verkeersbord

Geplaatst op 14 januari 2010, om 18:22 uur

KILDER – De politie heeft woensdagmiddag 13 januari in Kilder een 47-jarige vrouw aangehouden, nadat zij onder invloed van alcohol tegen een verkeersbord was gereden.

De automobiliste uit de gemeente Montferland was rond 12:30 uur op een rotonde bij de Hoofdstraat en de Zeddamseweg de macht over het stuur verloren, waarna ze tot stilstand kwam tegen een verkeersbord. Agenten kwamen ter plekke en stelden vast dat de vrouw ongedeerd was, maar wel onder invloed van alcohol bleek te zijn. Daarop werd zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij een promillage van 3,4 blies, wat ruim 6x de toegestane hoeveelheid is. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

23 overtredingen bij verkeerscontrole

DIDAM – De politie heeft op dinsdag 12 januari op een parkeerplaats langs de A18 in Didam een verkeerscontrole gehouden. Van de 55 gecontroleerde bestuurders, begingen er 23 een overtreding.

De controle vond plaats tussen 09:30 en 12:30 uur. Een aantal verkeersdeelnemers bleek de gordel niet te dragen of was niet handsfree aan het bellen. Er werden 23 bekeuringen uitgeschreven. Studenten van de politieacademie voerden de controle uit, onder toezicht van verschillende examinatoren. De controle werd in samenwerking verricht met mensen van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVM). Deze richtten zich specifiek op vrachtwagens, maar constateerden daarbij geen onrechtmatigheden.

Politie zoekt getuigen

DOETINCHEM – Op maandagavond 11 januari is een 76-jarige man in Doetinchem belaagd door een onbekende man die geld van hem eiste. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.

De 76-jarige Doetinchemmer bevond zich rond 23:30 uur in de Pattonstraat, toen een onbekende man kwam langsfietsen. In eerste instantie fietste de man door, maar even verderop stopte hij en liep hij terug naar de 76-jarige. De dader schopte de man naar de grond en eiste geld. Het slachtoffer maakte duidelijk dat hij niets bij zich had en begon te schreeuwen. Daarop rende de geldeiser naar zijn fiets en ging hij ervandoor in de richting van de Caenstraat. De dader wordt omschreven als een blanke man tussen de 20 en 23 jaar oud en hij droeg een capuchon ver over zijn gezicht. De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien hebben of meer weten over het voorval. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.