Felle brand in sieradenboetiek centrum Zutphen

Geplaatst op 1 januari 2010, om 00:58 uur

foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
In sieradenboetiek UT Bijoux Huus aan de Frankensteeg in de binnenstad van Zutphen heeft donderdagavond een felle brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De brand werd even na half elf gemeld. De brandweer rukte met groot materieel uit. De brandweer had enige moeite om het pand te bereiken. De verzinkbare paaltjes op de Houtmarkt wilde niet naar beneden, waardoor de brandweer moest omrijden. Ook het rolluik van de winkel leverde was een hindernis voor de brandweer. Door het rolluik met een kettingzaag kapot te zagen kon de brandweer uiteindelijk binnen komen. Bij de brand kwam veel rook vrij, vlammen waren vanaf de buitenzijde niet te zien.  De brand was binnen een half uur onder controle. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.

Volgens Officier van Dienst Ad van Loon heeft er achterin de winkel bij de houten trap een felle brand gewoed. ,,De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche en het Team Brandonderzoek van de veiligheidsregio gaan hier vrijdag onderzoek naar doen.”

De bovenwoning, waar op het moment van de brand niemand thuis was, en een naastgelegen kledingzaak liepen rook schade op. De schade in de sieradenwinkel is groot.

Rond kwart voor één moest de brandweer opnieuw uitrukken naar het pand aan de Frankensteeg het vuur was weer opgelaaid.

Video: