Gewapende overval op SNS-bank Doetinchem

Geplaatst op 27 januari 2010, om 16:09 uur

foto 112Achterhoek-Nieuws.nlDOETINCHEM – Twee met bivakmutsen vermomde mannen hebben woensdag 27 januari omstreeks 12.45 uur een overval gepleegd op de SNS-bank aan de Hofstraat in Doetinchem. Zij zijn er met een onbekend geldbedrag op een scooter vandoor gegaan.

De politie heeft een SMS-bericht verstuurd en vraagt tips over de overvallers.

De overval bleek goed voorbereid, want de overvallers kwamen niet via de voordeur, maar na het uitnemen van een ruit aan de achterzijde de bank binnen. Deze ruit moet in de afgelopen nacht of al eerder ‘bewerkt’ zijn voor de overval.

Beide mannen waren voorzien van een bivakmuts en bedreigden met een vuurwapen het personeel. Met een onbekend geldbedrag gingen zij er op een gereedstaande scooter vandoor. Eén van de overvallers, is een blanke man, de ander getint. De bestuurder droeg tijdens de vlucht een helm. De andere man droeg geen helm en dit kan getuigen zijn opgevallen. Eén van hen had ook een jas met een bontkraag aan en beiden waren donker gekleed.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek begonnen en heeft een SMS-Alert bericht verstuurd. De daders zijn na hun scooterrit vermoedelijk in een wit busje gestapt en verder gevlucht. Waar de scooter is gebleven, is nog niet bekend.

De politie vraagt tips over de overval. Hierbij wordt nadrukkelijk gevraagd of men in de afgelopen dagen opvallende gedragingen bij de bank heeft gezien.

Men kan bellen met 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.