+ Goed begin van 2010 voor Harderwijker - GelreNieuws.nl

+ Goed begin van 2010 voor Harderwijker

Geplaatst op 3 januari 2010, om 15:45 uur

HARDERWIJK – Een 25-jarige Harderwijker heeft een slechte start van 2010 gemaakt. Hij werd zondagochtend 3 januari zwaar onder invloed in de binnenstad van Harderwijk aangetroffen waar hij problemen veroorzaakte. Toen de politie hem zijn naam vroeg, gaf hij een valse naam op. Hij werd aangehouden en bekeurd.

Surveillerende agenten zagen dat een man omstreeks 03.20 uur een fiets tegen de deur van een horecazaak in het centrum gooide. Volgens hem lag zijn jas nog binnen en had hij het koud. Het was duidelijk dat hij het nodige had gedronken. Het gezelschap waarin de man verkeerde wist hem mee te nemen, maar korte tijd later kwam hij toch weer terug. Hij stond op straat te lallen en toen agenten hem naar zijn naam vroegen, gaf hij een valse naam op. Op de consequenties gewezen, bleef hij duidelijk een verkeerde naam opgeven.

Hij is aangehouden en werd beboet, waarna hij naar huis kon.

Onder invloed mat auto droge sloot in

VAASSEN – Op zaterdagavond 2 januari werd een ongeval aan de Kortenbroeksweg in Vaassen gemeld. De 48-jarige bestuurder uit Epe was door de sneeuwval in een slip geraakt en in een droge sloot terecht gekomen.

De melding over het ongeval kwam omstreeks 19.45 uur. De onfortuinlijke bestuurder was met zijn auto door de sneeuwval in een slip geraakt. Hij belandde in een droge sloot. Aangezien de politie bij iedere aanrijding een blaastest neemt (botsen is blazen), gebeurde dat hier ook. De man bleek bijna 0.6 promille te blazen en kreeg hiervoor een boete en een rijverbod. De auto liep geringe schade op.

Inbrekers slaan hun slag op de Veluwe

VELEUWE – In het weekend van zaterdag op zondag 3 januari werd bij diverse woningen op de Veluwe ingebroken. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Bij een woning aan de Revelingseweg werd zaterdag ontdekt, dat er tijdens afwezigheid van de bewoners, was ingebroken. Er is een raam opengebroken en het is nog niet duidelijk wat er wordt vermist.

In Putten ontdekten de bewoners zaterdagavond bij thuiskomst, dat er was ingebroken. Een achterdeur was geforceerd en de woning bleek doorzocht. Men mist hier in ieder geval sieraden.

De bewoner van een woning aan de Haspel in Ermelo kwam zondag rond 02.00 uur thuis en zag dat er was ingebroken. Drie mannen gingen er als een haas vandoor. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. Kennelijk heeft de bewoner de verdachten overlopen, want er wordt niets gemist.

Jongeman steelt lampjes uit kerstboom

HARDERWIJK – De politie heeft zondag 3 januari een 18-jarige Harderwijker aangehouden voor diefstal van lampjes uit een kerstboom van de gemeente. De boom stond op de Oranjelaan in Harderwijk. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voortgezet.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.10 uur dat jongeren de verlichting uit een kerstboom van de gemeente hadden gehaald. De boom stond op de hoek van de Oranjelaan. Bij het zien van de politieauto gingen de jongeren er vandoor. Twee van hen konden worden aangehouden. Eén van hen, een 18-jarige Harderwijker, had diverse lampjes van de kerstboom in zijn zak. Hij is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Het onderzoek naar de andere jongeren wordt voortgezet. Over de afhandeling wordt overleg met het Openbaar Ministerie gepleegd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com