+ Halve kilo wiet in de auto - GelreNieuws.nl

+ Halve kilo wiet in de auto

Geplaatst op 16 januari 2010, om 16:26 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft op vrijdag 15 januari twee mannen aangehouden nadat zij in het bezit bleken te zijn van een ruime hoeveelheid wiet.

Agenten zagen rond 10.00 uur een auto rijden op de Misterweg in Winterswijk. In de auto hing een sterke wietlucht hing. Na onderzoek bleek dat er zo’n 500 gram wiet in de auto lag. Twee mannen, een 39-jarige inwoner uit Dalfsen en een 50-jarige man uit Winterswijk, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De softdrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Na verhoor konden de mannen weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedrijfsbus gestolen

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 januari twee mannen aangehouden wegens diefstal van een bedrijfsbus in Winterswijk.

Omstreeks 00.30 uur kwam bij de politie een melding binnen over een inbraak in een bestelbus aan de Beuzenes in Winterswijk. De politie gaat direct ter plaatse en ziet een bestelbus rijden als zij richting de Beuzenes gaan. De twee mannen in de bestelbus worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige inwoner van de gemeente Montferland en een 21-jarige inwoner uit Doetinchem. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Winterswijk en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met gestolen fiets aan de haal

DIDAM – De politie heeft op vrijdag 15 januari een 19-jarige man uit Didam aangehouden wegens heling van een fiets.

De politie werd omstreeks 19.00 uur gebeld door een inwoner van de gemeente Montferland. Maandag was een fiets gestolen en daarvan was aangifte gedaan. Nu had de man de gestolen fiets op Marktplaats te koop zien staan. De man is naar de verkoper gegaan en herkende de eerder gestolen fiets. De reservesleutel paste in het slot van de fiets en hij stelde direct de politie in kennis. De 19-jarige man uit Didam is aangehouden wegens verdenking van diefstal dan wel heling van de fiets en is meegenomen naar het politiebureau in Doetinchem voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging en poging diefstal

EIBERGEN – De politie heeft op vrijdag 15 januari een 46-jarige man uit Eibergen aangehouden wegens poging diefstal van een leeg krat bier en bedreiging.

Omstreeks 13.50 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een man betrapt was op het stelen van een leeg krat bier uit een supermarkt aan de Brink in Eibergen. Een medewerker van de supermarkt wilde de man tegenhouden en raakte in gevecht. De politie was direct ter plaatse. De 46-jarige man uit Eibergen verzette zich en uitte bedreigingen richting de medewerker van de supermarkt en de politie. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

VORDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 januari een 19-jarige man uit de gemeente Wijk bij Duurstede in Vorden aangehouden voor een poging tot inbraak.

Omstreeks 5.15 uur kreeg de politie een melding over een inbraak aan de Wildenborchseweg in Vorden. De politie ging meteen ter plaatse en trof daar bij het perceel de 19- jarige verdachte aan. De man is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem. Het is nog onbekend wat er uit de woning is weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.