+ Honden vergiftigd in Eibergen

Geplaatst op 10 januari 2010, om 13:18 uur

EIBERGEN – De politie waarschuwt hondeneigenaren in Eibergen om extra op te letten bij het uitlaten van hun honden. Afgelopen weekend zijn er twee honden overleden aan vergiftigingsverschijnselen.

Er kwamen zaterdag 9 januari drie meldingen bij de politie binnen van ongeruste hondeneigenaren. Twee honden bleken overleden te zijn nadat zij uitgelaten waren in de omgeving van het oude spoor (Warfslatweg/Vogelenzangstraat) in Eibergen. De politie heeft in de omgeving gezocht maar er werd niets aangetroffen waarmee de honden vergiftigd konden zijn. Via een SMS-alert heeft de politie hondeneigenaren gewaarschuwd. Er is een onderzoek gestart, getuigen en gedupeerden worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gewonde bij aanrijding door gladheid

DOETINCHEM – Een 16-jarige meisje uit Doetinchem is zaterdagmiddag 9 januari gewond geraakt na een aanrijding. Ze is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17:40 uur. Een 20-jarige automobilist uit Doetinchem reed over de Bezelhorstweg in Doetinchem. Ter hoogte van het zwembad botste hij, vermoedelijk door gladheid, achterop de auto van een 46-jarige man uit Doetinchem. Het 16-jarige meisje zat als passagier bij de 46-jarige man in de auto en liep nekklachten op door de botsing. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal uit woning

DOETINCHEM – In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari zijn er onder andere sieraden weggenomen uit een woning aan de Steinlaan in Doetinchem. Hoe men is binnengekomen is onbekend.

De bewoners waren enkele uren afwezig en ontdekten de diefstal bij thuiskomst. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongeman aangehouden na doorrijden na aanrijding

DIDAM – Op zaterdagmiddag 9 januari heeft de politie een 21-jarige automobilist uit de gemeente Montferland aangehouden nadat hij na een aanrijding was doorgereden.

De politie ontving de melding rond 16:00 uur. Een getuige zag hoe een automobilist tegen een geparkeerde auto aan de Spoorstraat in Didam botste. De automobilist reed vervolgens door zonder zijn gegevens achter te laten. De getuige alarmeerde de politie en gaf het kenteken van de automobilist door. Korte tijd later heeft de politie de 21-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kon na verhoor weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbraak

WEHL – Op zaterdagmiddag 9 januari is er ingebroken in een woning aan de Steengrachtstraat in Wehl. Er is onder andere een laptop weggenomen.

Men is binnengekomen door een deur open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Dure drank

DOETINCHEM – Op zaterdagmorgen 9 januari heeft de politie een 28-jarige man uit Arnhem verhoord over een winkeldiefstal. De man werd betrapt door winkelpersoneel toen hij drank wegnam uit een supermarkt aan de Veentjes in Doetinchem.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg een bekeuring van 150 euro.

Automobilist onder invloed

NEEDE – Op zaterdagavond 9 januari heeft de politie een 35-jarige automobilist uit de gemeente Berkelland aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 23:45 uur staande gehouden aan de Koolmeesstraat in Neede. De automobilist viel op doordat hij met hoge snelheid reed. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.