+ Jager schiet zoon in rug

Geplaatst op 12 januari 2010, om 17:35 uur

WEHL – Een 22-jarige man uit Hummelo is maandagochtend 11 januari gewond geraakt toen hij werd getroffen door een schot hagel uit het jachtgeweer van zijn 50-jarige vader.

Beide mannen waren met nog enkele andere jagers op ganzenjacht in het jachtveld, in de omgeving van de Broekhuizerstraat in Wehl. Toen men rond 10.30 uur ging inpakken om te vertrekken, ging er nog een schot met een hagelpatroon af, uit het geweer van de 50-jarige vader. Het schot trof de zoon in diens rug. De jongeman raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer werd direct geopereerd en is buiten levensgevaar. De politie doet nader onderzoek naar de juiste toedracht van het incident.

Hennepkwekerij aangetroffen

DOETINCHEM – De politie heeft maandag 11 januari bij een politieonderzoek in een woning aan de IJkenbergerweg in Doetinchem een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd één verdachte aangehouden.

De politie onderzocht de woning na meerdere meldingen. In de woning werden in twee slaapkamers zo’n 200 hennepplanten aangetroffen. De eigenaar van het pand, een 40-jarige man, werd aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Inbraak bibliotheek

DIDAM – Bij de bibliotheek aan de Schoolstraat in Didam werd in de nacht van maandag op dinsdag 12 januari ingebroken. Er werd een computer meegenomen.

De politie kreeg omstreeks 03:00 uur de melding van de inbraak. Bij een beveiligingsorganisatie was het alarm van de bibliotheek binnengekomen. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Fietsen weg

WINTERSWIJK – De politie doet onderzoek naar een serie fietsdiefstallen, gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag 10 januari in het centrum van Winterswijk en is op zoek naar  tips en getuigen. Men kan hiervoor bellen met 0900 – 8844.

De politie ontving het afgelopen weekend een tiental meldingen van fietsdiefstallen in het centrum van Winterswijk.

Een viertal fietsen werden in de buurt van de Muziekschool aangetroffen en konden aan de eigenaren worden teruggegeven.

De politie vraagt getuigen die in bovengenoemde nacht in het centrum van Winterswijk iets verdachts hebben gezien, dat in verband kan worden gebracht met een fietsdiefstal, zich te melden via 0900-8844.